Platform over gevels, glas & daken
Van gedateerde woning naar eigentijdse, beeldbepalende villa met Elements Vulcan

Van gedateerde woning naar eigentijdse, beeldbepalende villa met Elements Vulcan

De verouderde villa in Valkenswaard stond lang te koop. Het pand was gedateerd en het was daardoor lastig een nieuwe koper te vinden. Tot Margry Arts Architecten de verborgen potentie in beeld brachten. Op basis van hun artist impression vond de villa een nieuwe eigenaar én kon de verbouwing van start gaan.

Het materiaal van de toekomst

Het voorstel van de architect ging uit van wit stucwerk voor de onderkant van de gevels en daarboven hout. Voor de houtbewerking wilden de nieuwe eigenaren Jan Emmers van Emmers Timmerwerken inschakelen en voor de levering van het hout kwamen ze terecht bij Ron van de Ven van Houthandel Looijmans. Ron: “De architect had Elements Vulcan voorgeschreven en dat is een gigantisch mooi materiaal. Het is een gemodificeerde, duurzame houtsoort met de chique uitstraling van edelhout. Hout is ook het materiaal voor nu en in de toekomst. Het toepassen van hout in gevels zorgt immers voor een vermindering van de klimaatverandering. Hout is CO2 neutraal, biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en ook in het geval van Elements Vulcan aantoonbaar duurzaam geproduceerd. Bovendien pas het perfect bij de bosrijke omgeving waarin deze villa staat.”

Aandacht voor de verwerking

In de ruime showroom van Houthandel Looijmans konden de eigenaren zelf komen kijken naar de verschillende profielen en kleuren. Uiteindelijk hebben ze in overleg met Jan Emmers gekozen voor het profiel Huntly in de kleur Straw. Jan: “Het is geen rechttoe rechtaan huis. Het is speels met vreemde hoeken en meerdere verdiepingen. In totaal ging het om bijna vier kilometer Elements Vulcan en het was dan ook een vrij intensief project. Je moet alles goed rondom het huis berekenen om de planken mooi aan te laten sluiten. Ook de verwerking van het hout is ontzettend belangrijk. Zo moet je terdege rekening houden met de ventilatie als je wilt dat de houten gevel lang meegaat.”

Samenspel tussen specialisten

Jan stond er gelukkig niet alleen voor. Al vanaf het begin betrok hij er zowel leverancier Houthandel Looijmans als producent Plastica bij. Ron van de Ven: “Jan heeft echt een stuk vakmanschap opgeleverd. Ook heeft hij het slim opgepakt door ons al vroeg te betrekken, zo konden we samen kijken wat hier de beste oplossing was. Plastica is bij het strippen van de oude gevel zelfs op locatie langsgekomen voor projectadvies. Zo gaven zij aan waar Jan rekening mee moest houden en hoe hij voor de nodige ventilatie kon zorgen. Door de adviezen van Plastica op te volgen, heeft Jan er bovendien voor gezorgd dat de eigenaren een kwaliteitsverklaring kregen op de verwerkte Elements Vulcan.  Zo geeft Plastica wel 15 jaar garantie op houtrot, de meeste schimmels en op schade door insecten.”

Visitekaartje voor vakmanschap

Het eindresultaat is nu niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend mooi. Jan: “Het is een visitekaartje voor Elements Vulcan. Ik zei laatst tegen een nieuwe klant ‘kom maar eens meekijken, want dat is perfect voor jouw huis’ en die was ook meteen om.” De eigenaren – Erik en Mariëlle Snoeijen – zijn ook zeker tevreden: “Het hout valt heel erg op, het is gezichtsbepalend voor het ontwerp. Mensen stoppen nu letterlijk voor het huis om ernaar te kijken. De detaillering en afwerking door Jan is echt vakmanschap en het resultaat is eigenlijk nog mooier dan verwacht.”

  • Adres Valkenswaard
  • Product Elements Vulcan
  • Materiaal Hout
  • Kleur EV_590_O Straw_Vulcan
  • Bevestiging Genageld
  • Realisatie 2020
  • Architect Margry Arts Architecten BNA BV

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details