Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

“Van deze nagel heb je er minder nodig per vierkante meter”

dsc08268_0001-kopieren

8 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op de vakbeurs GEVEL 2020 toont Europanel de vernieuwde versie van de  Rockpanel-nagel. De nieuwe Rockpanel-nagel heeft als grootste voordeel dat er met het plaatsen van gevelpanelen minder nagels per vierkante meter nodig zijn.

Voor het Rijssense bedrijf Europanel is GEVEL 2020 één van de belangrijkste beurzen om haar producten en concepten aan een breed publiek te tonen. “Wij zijn specialist in geventileerde gevelbevestigingssystemen,” vertelt verkoopleider Erik Leeuwis. “Op GEVEL 2020 laten wij een belangrijk deel van ons assortiment zien. Van Rockpanel nagels en schroeven tot en met gevellijmen, voegband en profielen van diverse merken. Ook bieden wij specifieke oplossingen voor het monteren van gevelbevestigingssystemen.”

Langere nagel

Europanel beschikt over een brede voorraad Rockpanel nagels en schroeven. Aan dit al uitgebreide assortiment heeft zij recent een nieuwe versie toegevoegd, de Rockpanel HP nagel. “Deze versie is ontwikkeld in samenwerking met de kwaliteitsmedewerkers van Rockpanel en nagelleverancier HJZ. De uittrekwaarde van de nieuwe langere nagel is nagenoeg verdubbeld waardoor je er per vierkante meter minder van nodig hebt. Dat maakt het een interessante optie ten opzichte van verlijmen. Ook vanuit esthetisch en architectonisch oogpunt is het aantrekkelijk, omdat je een nagel op het oog blind kunt bevestigen, waardoor je een strak gevelbeeld ziet.” De langere Rockpanel nagel heeft een ander profiel en is verkrijgbaar in de maatvoering 2,7/2.9x 35 mm.    

De nagels worden zowel geleverd in doosjes van 200 stuks als op rollen met 200 nagels voor gebruik in een tacker. 

Groot assortiment

Europanel levert nagenoeg alle producten en oplossingen die nodig zijn in de gevelbouw. Behalve nagels en schroeven voor Rockpanel, Trespa, Abet en diverse bevestigingen voor de cementgebonden gevelplaten levert Europanel onder meer Rockpanel-tackers, kantenlak, lijmsystemen, waterslagen alsmede profielen en aluminium achterconstructiesystemen. Daarbij is er een bijna onuitputtelijke keuze uit een breed gamma van kleuren (RAL, NCS). Van naturel aluminiumkleur tot aan parelwit of roestrood, alles is mogelijk doordat de poedercoating in eigen huis wordt uitgevoerd.

Nieuwe huisvesting

Het bedrijf heeft nog meer nieuws. In september is het verhuisd van Hengelo naar de Kalanderstraat in Rijssen. Hier is het gevestigd in een eigen pand dat maar liefst twee-en-een-half keer groter is dan het oude pand. De poedercoating- en ovencapaciteit zijn meer dan verdubbeld, zodat het just-in-time logistieke leveringsprincipe en daarmee de klanttevredenheid nog meer kracht krijgt.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details