Platform over gevels, glas & daken
Uniek staalframeconcept is aan serieuze opmars bezig
LeeFrame-elementen zijn extreem maatvast. Een belangrijk gegeven voor de prefab gevelbouw.

Uniek staalframeconcept is aan serieuze opmars bezig

Steeds meer (gevel)bouwers in Nederland zien de voordelen in van het werken met het lichtgewicht staalframeconcept van LeeFrame Products. De ongeëvenaarde draagkracht, extreme maatvastheid, het duurzame karakter en de snelle montagetijd zijn veelgehoorde argumenten voor het gebruik van het concept. Het biedt zelfs een oplossing voor de woningnood. Directeur Tim van der Lee gunt ons een kijkje in de keuken.

LeeFrame Products heeft zijn roots in de gevelbouw en opereert compleet zelfstandig. “Zie ons als een systeemconcept dat door elke (gevel)bouwer toegepast kan worden met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden”, zegt Tim. “Onze lichtgewicht constructieve staalprofielen worden behalve als prefab gevelelementen ook ingezet in de woning- en utiliteitsbouw, de afbouw en recreatieve sector. En dan zowel voor nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Ook leveren we technische oplossingen voor de afbouw en prefab sanitaire ruimtes. Onze profielen bieden namelijk een ongeëvenaarde draagkracht.”

Steeds meer gevelbouwers zien de voordelen in van het LeeFrame-concept.

Extreem maatvast

Het LeeFrame-concept wijkt af van een conventioneel staalframe, benadrukt Tim. “We maken gebruik van C in U gepositioneerde profielen. Dat zorgt voor een veel strakker en vlakker eindresultaat. Vanwege de geavanceerde rolvorm worden de profielen tot op de millimeter nauwkeurig geproduceerd. LeeFrame-elementen zijn dus extreem maatvast. Een belangrijk gegeven voor de prefab gevelbouw, want als je tien elementen naast elkaar monteert, wil je geen ruimte te kort komen of over houden. We kunnen de profielen bovendien in lengtes tot maar liefst 12 meter produceren, zodat gevelbouwers hele grote elementen (als het moet van 12 bij 12 meter) of meerdere verdiepingen in één keer kunnen bekleden. Daartoe voorzien we uiteraard in diverse soorten hijsvoorzieningen.”

De staalframeprofielen worden door LeeFrame volledig op maat geproduceerd en voorzien van een zink-magnesium (Magnelis) conservering.

BIM

De staalframeprofielen worden door LeeFrame volledig op maat geproduceerd en voorzien van een zink-magnesium (Magnelis) conservering. “We zijn niet beperkt in de positie van gaten of uitsparingen en kunnen over het hele lijf van het profiel connectors voorzien, zodat de gevelbekleding hier rechtstreeks op aangebracht kan worden”, legt Tim uit. “Voor sommige klanten hebben we zelfs speciaal ponsgereedschap laten maken. Dankzij het uitwisselbaar magazijn van ponsgereedschappen in onze machine zijn we in staat om profielen op maat, snel en efficiënt te produceren. We werken bij voorkeur in BIM met een 3D-informatiemodel als grondlegger voor het staalframesysteem. Dat bevordert de integrale samenwerking en maakt het bovendien makkelijker om ideeën of alternatieven aan te dragen.”

Designproduct

Steeds meer gevelbouwers zien de voordelen in van het LeeFrame-concept. “We merken dat er soms ook wordt gekozen voor een hybride oplossing, waarbij onze staalframeprofielen worden gecombineerd met HSB of warmgewalste profielen. Een dergelijke synergie juichen wij alleen maar toe”, zegt Tim. Ook voor speciale wensen draait LeeFrame Products zijn hand niet om. “Vanwege toepassing van een transparante gevelbekleding hebben we recent voor een project de staalprofielen gepoedercoat. Door de vlakke en strakke aansluitingen oogt het LeeFrame-product al fraai, maar voorzien van een poederlak transformeert het tot een waar designproduct.”

Koudebrugvrij wandelement

Het door LeeFrame Products gepatenteerde ThermoFrame® is voor alle gevelbouwers te produceren. Een staalframe binnen- en buitenframe in combinatie met een Schöck Isolink® koppelanker (glasvezelcomposiet) resulteren in een circulair prefab systeem met zeer hoge Rc-waarden. Elke gevelbouwer kan met ThermoFrame® koudebrugvrije wandelementen bouwen waar allerlei soorten gevelafwerkingen op gemonteerd kunnen worden. 

Optoppen

Het concept van LeeFrame biedt volgens Tim tot slot ook een oplossing voor de woningnood. “Met het staalframeconcept zijn we in staat om relatief eenvoudig bestaande woningen op te toppen met één of meerdere verdiepingen. Dat hebben we in het verleden al diverse keren succesvol bewezen. Recent hebben we ook de gemeente Rotterdam overtuigd en die heeft het concept helemaal omarmd. Ze kunnen niet verder uitdijen en moeten wel de hoogte in. Nu zijn de woningcorporaties aan zet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details