Platform over gevels, glas & daken
Uniek raam met een volledig glazen vleugel zorgt voor transparantie en creativiteit
Deze ramen scoren ook hoog op het vlak van warmte-isolatie, energie-efficiëntie, akoestische demping en inbraakwerendheid.

Uniek raam met een volledig glazen vleugel zorgt voor transparantie en creativiteit

Klassieke raamkozijnen bestaan tot 35 procent uit kader en dat vermindert de hoeveelheid invallend licht aanzienlijk. Je kan je dan ook afvragen, waarom kozijnen niet helemaal uit glas gemaakt worden. Precies die gedachte vormt de basis voor de ontwikkeling van het ‘Clara by AluK’ raam, wereldwijd het eerste raam met een volledig glazen vleugel. Het aluminium kader werd ontworpen door AluK en de vleugel door AGC. Dit unieke concept laat 15 procent meer licht binnen en zorgt voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten. De oplossing scoort ook nog eens goed op het vlak van warmte-isolatie, energie-efficiëntie, akoestiek en veiligheid. Elk Clara raam is bovendien een unicum, aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van architect en opdrachtgever.

ALUK en ACG ontwikkelden een nieuw raamconcept met vleugeloverdekkend glas, waarmee perfect ingespeeld wordt op onze hedendaagse architectuur met grote raampartijen.

Panoramaraam

De gevel is in veel gevallen het visitekaartje van een gebouw. In onze hedendaagse bouwstijlen spelen grote raampartijen een belangrijke rol. Zo haal je immers zoveel mogelijk daglicht naar binnen en krijg je een onbelemmerd zicht op de tuin en de omgeving. De raamtechnologie is in zoverre geëvolueerd, dat hoge scores op het vlak van warmte-isolatie, energie-efficiëntie, akoestische demping en inbraakwerendheid vanzelfsprekend geworden zijn. De uitdaging was om voor elke toepassing een panoramaraam te ontwikkelen zonder kader rondom de vleugel, tussenstijlen en tussenroedes. Het raam als het ware heruitvinden. In nauwe samenwerking met de onderzoeksafdeling van AGC ontwikkelde de R&D-afdeling van AluK een uniek raamconcept met een volledig glazen vleugel: het ‘Clara by AluK’ raam. De specialist in de ontwikkeling van aluminium ramen, deuren en geveloplossingen ontwierp het aluminium kader, terwijl AGC de vleugel voor z’n rekening nam. Het unieke, vleugelloze design laat tot 15 procent meer licht binnen en het doorlopende glasoppervlak zorgt ook voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten.

Het unieke, vleugelloze design laat tot 15 procent meer licht binnen en het doorlopende glasoppervlak zorgt ook voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten.

Doordacht concept

Het raamsysteem verenigt de transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draaikiep- of draairaam. De raamvleugels zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. Functionele onderdelen, zoals beslag en afdichtingen, worden verborgen met elegant geëmailleerd glas, beschikbaar in een uitgebreid RAL-kleurenpalet. Clara Duo, dat zowel aan de binnenzijde tussen kozijn en vleugel als aan de buitenzijde tussen aluminiumschaal en vleugel een vlakke afwerking heeft, is opgebouwd uit een kader met een inbouwdiepte van 72 mm en een aanzichtbreedte van 67 mm. De profielen zijn standaard verkrijgbaar in AluK’s ‘First Choice’ kleurenaanbod, bestaande uit acht kleuren die het Qualicoat Seaside kwaliteitslabel dragen. Omdat het kozijn en de raamvleugel in hetzelfde vlak liggen, is ook ramen reinigen eigenlijk kinderspel. Er zijn immers geen hoeken en randen of raamafdichtingen, waarin vuil zich kan ophopen.

Clara Duo heeft zowel aan de binnenzijde tussen kozijn en vleugel als aan de buitenzijde tussen aluminiumschaal en vleugel een vlakke afwerking.

Maar er is meer, ‘Clara by AluK’ ramen zijn uiterst energiebesparend en voldoen aan alle lage energie- en passiefhuisstandaarden. Afhankelijk van de raamconstructie behalen ze een optimale thermische isolatie met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K (voor een raam met een afmeting van 1230 x 1480 mm en een Ug gelijk aan 0,6 W/m²K). De isolatiewaarde Ug van de beglazing ligt tussen 0,5 en 0,7 afhankelijk van het type beglazing. Ze zorgen ook voor een uitstekende geluidsisolatie. Bovendien zijn ze gemaakt uit speciaal gehard glas en dankzij het doorlopende glazen oppervlak en de verborgen scharnieren kunnen ze niet uit het frame getild worden, wat resulteert in een uitstekende inbraakwerendheid. POLYCLOSE – STAND 1600  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details