Platform over gevels, glas & daken
Ultieme match van glasgevel en zonwering

Ultieme match van glasgevel en zonwering

Reynaers Aluminium ConceptWall 50 & Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Oververhitting vermijden – zeker bij grote glasoppervlakken – was de trigger voor Reynaers Aluminium om samen met Renson op zoek te gaan naar de ultieme productcombinatie van gordijngevels en doekzonwering. De 2 Belgische ondernemingen bundelen daarvoor de krachten met de Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50. En laat die esthetische totaaloplossing nu net zijn waar men voor het nieuwe gebouw van Hannibal naar op zoek was. Het Roeselaarse communicatiekantoor werd hét ideale pilootproject voor Renson en Reynaers Aluminium om hun integratie van gevel en minimalistische doekzonwering toe te passen.

Licht binnen en zicht naar buiten

Een glasgevel om het licht binnen te brengen was een bewuste keuze voor een van de Hannibal-zaakvoerders Kristof Carrein: “De ‘creative warriors’ van ons reclamebureau verkiezen natuurlijk licht om hun fotografie bij te werken, kleurkeuzes te bepalen en advertenties te beoordelen. In onze nieuwbouw moest dat licht binnengelaten worden.” 

Maar ook in omgekeerde richting was een glasgevel wenselijk. “Het nieuwe gebouw kwam te midden een voormalige verwilderde, ruime stadstuin die ook enkele beschermde bomen heeft. Daarnaast kozen wij er ook voor om de nodige extra beplanting te voorzien. Het zou zonde zijn om dan geen mooi uitzicht te hebben op die natuurlijke omgeving wanneer je binnen zit. Een rustige omgeving creëert ook rust in het hoofd, dus moet je dat uitspelen. Het resultaat is een glasgevel voor én achter, waardoor je zelfs door het gebouw kunt kijken.”

Reflectie en oververhitting voorkomen

Veel glas houdt natuurlijk het risico op oververhitting in. Aan de voorkant – westelijk georiënteerd, en dus met ondergaande zon – was dat minder een issue, maar de achterkant had hier wel nood aan. Naast de mogelijke hitte was ook reflectie een factor die meespeelde. “Wij werken op computerschermen en als de zon daarin schijnt, is dat hoogst onhandig”, weet Kristof Carrein. “In samenspraak met de architect was de keuze voor doekzonwering dan ook snel gemaakt.”

Architecturale glasgevel

Voor Reynaers Aluminium en Renson was de architecturale glasgevel een uitdagende toepassing van de resultaten van hun co-development voor glasgevel en doekzonwering. Door de profielen van zowel de gevel als de doekzonwering qua detaillering perfect op elkaar af te stemmen, sluiten ze naadloos aan. 

Bij Hannibal lijken de voorgevel en de achtergevel visueel hetzelfde, maar achteraan het gebouw zitten de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 screens mooi geïntegreerd in de Reynaers Aluminium ConceptWall 50. Daarom heeft ook de voorgevel geen standaard aluminium glasgevelprofielen. 

Reynaers Aluminium x Renson

Mieke Tielemans (Renson): “Reynaers Aluminium en Renson vonden elkaar in de ambitie om nog mooiere projecten te realiseren. Gezamenlijke R&D maakte van onze producten de perfecte match voor een ideale glasgevel. Deze ontwikkeling beperkt het totaal aantal profielen voor de combinatie vliesgevel en doekzonwering tot slechts 3 stuks in plaats van 5: het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium en de koppelzijgeleider van Renson. Met deze geïntegreerde oplossing blijft de architect ook vrij in zijn ontwerp.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details