Platform over gevels, glas & daken
Turnkey balkonbeglazing
Solarlux Modular balkonbeglazingssysteem.

Turnkey balkonbeglazing

Als producent van flexibele glazen geveloplossingen geniet Solarlux grote bekendheid met zijn glazen vouw- en schuifwanden. Op de beurs GEVEL 2022 zet het innovatieve bedrijf onder meer de SL Modular in het zonnetje, een turnkey concept voor het hele jaar door balkongenot met een indrukwekkende transparantie én tegelijk een geluidwerende functie. Sinds dit jaar is Solarlux bovendien partner van Dutch Daylight, een stichting die is opgericht om iedereen in de (bouw)wereld het belang van daglicht in gebouwen te promoten.

Piazza Center in Gorinchem vóór renovatie.

Solarlux betekent letterlijk zonlicht. “We staan voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van daglicht in zijn meest essentiële vorm. We kunnen niet zonder. Het bevordert bovendien het welbevinden van de gebouwgebruiker,” erkent Jan Jaap Hofstra van Solarlux. “Met Dutch Daylight willen we samen een vuist maken, het belang van daglicht benadrukken en architecten motiveren om gezonde gebouwen te realiseren. Grote producenten zijn aangesloten bij Dutch Daylight om ervoor te zorgen dat we geen donkere gebouwen krijgen.”

Alles-in-één vliesgevelsysteem

Met het productportfolio van Solarlux is er aan daglichttoetreding geen gebrek. De vouw- en schuifwanden behoren tot de slankste in hun soort, maar ook het transparante balkonbeglazingsconcept SL Modular wint volgens Hofstra aan populariteit. En dat is niet zonder reden. “SL Modular is in feite een alles-in-één vliesgevelsysteem dat als een extra buitenschil op een balkon wordt aangebracht. Het verbetert niet alleen de energieprestatie van een gebouw, maar reduceert ook omgevingsgeluid en biedt bescherming tegen weersinvloeden. SL Modular is zowel met geïsoleerde als niet-geïsoleerde beglazing verkrijgbaar en voor de borstwering is elke invulling mogelijk, waaronder een toepassing met shadowbox en/of met een Alara-rooster voor een gegarandeerde ventilatie. Het prefab product wordt in één beweging op de betonrand geplaatst en laat zich in drie assen stellen. Mocht de balkonplaat op den duur gaan ‘duiken’, en dat gebeurt vrijwel altijd, kan het systeem eenvoudig wordt nagesteld.”

Piazza Center 

SL Modular is geschikt voor zowel renovatietoepassingen als nieuwbouw. “Het turnkey concept heeft zijn meerwaarde reeds bewezen na de renovatie van het Piazza Center in Gorinchem”, weet Hofstra. “Hier is het systeem als een tweede huid voor de balkons geplaatst. Het verfraait niet alleen het aanzicht van het complex, maar ook de prestaties zijn aanzienlijk verbeterd. Zo is het gasverbruik gehalveerd (!) en is van omgevingsgeluid nauwelijks meer sprake in de woningen. Groot voordeel van SL Modular is bovendien dat we het concept niet ‘doorstapelen’. Daardoor blijft de gewichtsbelasting op de balkonvloer beperkt. De ruimte tussen de verdiepingen wordt vervolgens keurig afgewerkt met zetwerk voor een uniforme uitstraling. SL Modular is dus met recht een duurzame oplossing voor het energetisch én esthetisch upgraden van bestaande gebouwen, maar ook voor nieuwbouw krijgt SL Modular de handen op elkaar bij architecten.”

Piazza Center in Gorinchem na renovatie.

Hofstra heeft enorm veel zin in GEVEL 2022. “We nodigen bezoekers aan de beurs van harte uit op onze stand waar we onder meer de SL Modular in combinatie met het Alara-rooster tonen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details