Platform over gevels, glas & daken
Trendsetter in aluminium gevelbekleding
De goed doordachte profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De onzichtbare bevestiging zorgt voor een strak lijnenspel en voor een perfecte afwerking rond kozijnen en in hoeken.

Trendsetter in aluminium gevelbekleding

Vanuit de in 1970 opgerichte firma Larob, gespecialiseerd in het fabriceren van aluminium brievenbussen, is het fundament gelegd voor Alu-Coating en Mato gevelbekleding. Vanuit de voortdurende aandacht voor kwaliteit, besloot de firma het poedercoaten in eigen beheer te nemen en richtte in 1994 daarom Alu-Coating op. Het bedrijf brengt hoogwaardige poedercoatings aan in een volautomatische lakstraat, voor de brievenbussen van Larob én voor derden. Al snel werden deze activiteiten ook uitgebreid naar het snijden, plooien, lassen en frezen van aluminium en inox. Dit brede gamma aan aluminium bewerkingen, leidde tot het product Mato.

“Mato staat voor aluminium gevelbekleding, opgebouwd uit een eenvoudig kliksysteem met verticale of horizontale profielen,” vertelt Guido Lauryssen, bedrijfsleider bij Larob en Alu-Coating. “Deze wordt toegepast bij geventileerde gevels, zodat maximale esthetische prestaties gecombineerd worden met de juiste vochtbalans in een gebouw.” De robuustheid van aluminium zorgt voor een stevige gevelconstructie en behoeft weinig onderhoud. Het is tevens bestand tegen UV-stralen en vocht, waardoor roest, rot of kromtrekken niet aan de orde is. Zowel in exterieur maar ook in het interieur zorgt Mato voor design. Als je een eigentijdse look wilt geven aan je huis of project, zit je hier goed.”

Met Mato gevelbekleding geef je je huis een eigentijdse look.

Uiteenlopende ontwerpen 

Opgebouwd uit een reeks basisprofielen die in combinatie met een overgangs-, stop- en/of hoekprofiel tegen de gevel geplaatst
worden, zijn er met Mato veel gevelontwerpen denkbaar. “Momenteel bieden we vier verschillende afwerkprofielen aan die zijn aan te vullen met plooiwerk op maat, zodat een enorme architectonische vrijheid ontstaat. De goed doordachte profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken en hebben een onzichtbare bevestiging. Dat zorgt voor een strak lijnenspel en voor een perfecte afwerking rond kozijnen en in hoeken. Mato maakt het mogelijk garagepoorten, ramen en deuren (verborgen) te integreren. Mocht er een profiel beschadigd raken, is deze snel en eenvoudig te vervangen zonder dat daarvoor de hele gevel verwijderd hoeft te worden.” Alu-Coating kan de achtergrond en de afwerkprofielen van een poedercoating in elke gewenste RAL-kleur voorzien. “Door met kleur en variatie te spelen, creëer je oogverblindende effecten. We kiezen bewust voor een poederlak met een hoge UV-weerstand en een uitstekend kleurbehoud. Zo wordt het gebouw beschermd tegen corrosie en diverse weersinvloeden.” Lauryssen geeft aan dat de profielen ook geanodiseerd kunnen worden, wanneer het materiaal toegepast wordt op projecten aan zee, bij zwembaden of in grote industriegebieden.

Een aluminium gevel met het veranderende reliëf en moderne uitstraling, past perfect in de hedendaagse architectuur.

Unieke uitstraling

“Dat ons mooie product al meermaals is nagemaakt, beschouw ik maar als een compliment,” zegt Lauryssen. De uitgesproken belijning van de strakke profielen met het veranderlijke schaduweffect, zorgt voor een unieke uitstraling. “Een aluminium gevel met het veranderende reliëf en moderne uitstraling, past perfect in de hedendaagse architectuur. Of je er nu voor kiest een volledige gevel te bekleden of het als accent aan te brengen. Vaak wordt er ook een combinatie gemaakt met hout.” Mocht je wel de uitstraling van hout willen, maar liever gaan voor de duurzaamheid en kwaliteit van hoogwaardig aluminium, dan biedt Mato zelfs de mogelijkheid gekleurde folie toe te passen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in houtstructuren en kleuren. “Een ideale combinatie met een prachtige uitstraling!” Lauryssen besluit: “Mato levert kwaliteit en stevige profielen in stabiele uitvoering met een eenvoudige montage. Het heeft oneindig veel mogelijkheden: wat jij bedenkt, kunnen wij maken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details