Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Transport van een gevelsteiger was nog nooit zo makkelijk

Hi_Res-_PER5511 kopiëren
Met de PERI aanhanger vervoer je een grote capaciteit gevelsteigers op een compacte ruimte. (Beeld: PERI)

Tekst | Susan Peek

Beeld | PERI

1 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met name bij binnenstedelijke projecten, omdat steeds meer steden strengere milieuzones hanteren en je er te maken hebt met krappe toegangen tot bouwplaatsen. Hierdoor wordt vervoer per vrachtwagen steeds lastiger. Daar speelt PERI met deze aanhanger perfect op in!

Als één van ’s werelds grootste fabrikanten en leveranciers van bekistings- en steigersys‑
temen, biedt PERI met deze aanhanger dé efficiënte oplossing voor transport en opslag voor het PERI UP Easy 67 steigermateriaal. Voor gevelbouwers, stukadoors, schilders, dakdekkers en eigenlijk voor iedereen die met gevelsteigers werkt.

Dankzij de modulaire opbouw kan er per project een andere samenstelling van componenten gekozen worden. Onderdelen als leuningen, roosters of staanders zijn direct bereikbaar. (Beeld: PERI)

Ideaal voor transport en opslag

“Met een capaciteit van circa 180 m2 steigermateriaal bij een totaalgewicht van < 3,4 ton is deze aanhangwagen voor steigers een echt ruimtewonder,” zegt Rob Huijsmans, area sales engineer Scaffolding bij PERI. “De wendbare en flexibele aanhanger vervoert een grote capaciteit gevelsteigers op een compacte ruimte en biedt onbelemmerd toegang tot zones met milieubeperkingen. Omdat de aanhanger geen uitstoot genereert zijn er geen ontheffingen of extra milieukeuringen nodig. Het is daarmee een ecologisch en kostenbewust alternatief voor prijzige transporten per vrachtwagen, voor zowel kleine als grote aannemers.” Naast het grote voordeel in transport noemt Huijsmans nog enkele andere voordelen van de aanhanger: “Bij bouwprojecten waar sprake is van een beperkte opslagruimte voor het materiaal, neemt de aanhanger weinig ruimte in. Het materiaal dat niet gebruikt wordt, kan op de aanhanger blijven, waarmee het risico van rondslingerend materiaal (en het kwijtraken ervan) tot een minimum beperkt wordt.”

Modulaire opbouw

“Een ander groot voordeel is de modulaire opbouw van de aanhanger,” vervolgt Huijsmans. “Hierdoor kan er per project een andere samenstelling van componenten gekozen worden. Het transportonderstel is dusdanig ontworpen dat onderdelen als leuningen, roosters of staanders direct bereikbaar zijn.” De aanhanger is te koop en bij uitlevering ervan wordt de aanhanger samen met de klant geladen met het door de klant gekozen PERI UP pakket. “Wij instrueren de klant hierbij zodat deze de laadvolgorde direct in de praktijk kan ervaren. Hierbij wordt meteen duidelijk dat het frame op de aanhanger zo is ontworpen dat er flexibiliteit is in het laden van de diverse PERI UP Easy 67 onderdelen.” Huijsmans licht toe dat het voordeel van de stalen PERI UP Easy ten opzichte van de aluminium variant een hoger belastbaar vermogen heeft per m2, maar het desondanks toch een lichtgewicht steiger is met een bouwsnelheid die vergelijkbaar is aan de aluminium variant. Hij besluit: “Combineer dat met de aanhanger van PERI en je maakt een toekomstgerichte, milieu- en kostenbewuste keuze met de zekerheid van kwaliteit.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details