Platform over gevels, glas & daken
Transparant in de breedste zin van het woord
Jef Brijs en Anne-Floor van Unnik runnen samen Transparant.pro. “Transparant is de kapstok waar ik alles aan ophang,” zegt Brijs.

Transparant in de breedste zin van het woord

Voor onder andere renovaties, nieuwbouw en overheidsopdrachten. Projecten voor architecten, aannemers en particulieren. “De oude naam PVCELE dekte de lading niet meer,” zegt Jef Brijs. Samen met zijn vrouw Anne-Floor van Unnik runt hij sinds 2019 het bedrijf. Begin 2020 volgt een totale make-over, met een nieuwe naam en nieuw logo. Transparant.pro.

De juiste mensen, het juiste materiaal en de juiste mentaliteit: zo ontstaat goed werk.

“Transparant is de kapstok waar ik alles aan ophang,” zegt Brijs. “Uiteraard begint dat bij ons hoofdproduct: beglazing. Helder en transparant. Maar het staat ook voor onze manier van werken. Onze focus ligt meer dan ooit op no-nonsense kwaliteitswerk en op heldere en transparante communicatie als onderdeel van ons werkproces,” zegt Brijs. “Niet alleen naar eigen medewerkers toe, maar ook richting klanten en leveranciers. Zeggen waar het op staat en niet te moeilijk doen over dingen die simpel kunnen zijn, dat werkt heel prettig.” Brijs constateert dat de nieuwe naam vlot zijn weg onder de klanten vindt en de lading goed dekt.

Transparant.pro staat voor kwaliteit. Het hoofdproduct en de werkwijze zijn helder en transparant.

Toenemende vraag naar aluminium schrijnwerk

“Na de overname hebben we gekeken naar waar er verbetering mogelijk was én naar de vraag vanuit de markt.” Vanwege de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardig aluminium schrijnwerk, ziet Brijs een sterke groeipotentie in het aluminiumatelier. “Aluminium is een licht en sterk materiaal en het heeft een lange levensduur. Bovendien kan aluminium oneindig gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies, wat de footprint verlaagt en de waarde van circulaire gebouwen verhoogt. Ook op het gebied van luchtdichtheid scoort aluminium beter dan PVC,” weet Brijs.

Een particulier project uit het eigen atelier van Transparant.pro.

Hoe goed werk ontstaat

Als lid van de Federatie Aluminium Constructeurs (FAC), wil Brijs met Transparant.pro dan ook sterk in zijn schoenen staan op het gebied van normeringen en keuringen. “Kennis delen met andere kwaliteitsbedrijven die actief zijn in de productie van aluminium raam- en gevelelementen is zo waardevol. En erkenning in de projectbouw is enorm belangrijk. We zijn nu bezig om ons voor klasse 4 te certificeren.” Transparant.pro staat voor kwaliteit. Goed werk ontstaat volgens Brijs alleen als iedereen op één lijn zit en de juiste mentaliteit heeft. “En met goed materiaal,” zegt hij. “Met die mentaliteit zit het wel goed: we werken met een enthousiaste mix van twintigers en vijftigers. Een prima combi tussen leergierigheid en ervaring.” Voor het materiaal werkt Transparant.pro nu zo’n drie jaar met de profielen van Aluprof. “We zochten echt een systeemfabrikant waarbij we de kans krijgen in samenspraak met hen verder uit te bouwen.” 

Vanwege de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardig aluminium schrijnwerk, is er een sterke groeipotentie in het aluminiumatelier bij Transparant.pro.

Projectmarkt

Brijs wil voornamelijk voor de projectmarkt werken, zoals bij grote woonprojecten. “Als er veel volume in korte tijd gemonteerd moet worden. Daar ligt onze focus en onze kracht.” Hij noemt een werf in Brecht, waarbij maar liefst 455 stuks gemonteerd zijn. “Om de korte doorlooptijd te garanderen, is in samenspraak met de aannemer besloten niet te wachten tot het casco er stond en het dan in te meten, maar alles volledig berekend te produceren en te monteren. Daar hebben wij veel ervaring in.” Heel goed rekenen is de clou, volgens Brijs. “Zoiets staat of valt voornamelijk met een optimale samenwerking tussen leverancier en aannemer. Daar hebben wij zeer goede ervaringen mee en er zijn al meerdere projecten goed geslaagd.”

Brijs concludeert dat zowel intern als extern transparantie, open communicatie en het delen van kennis zeer belangrijke factoren zijn. “Wat we doen, doen we goed, dankzij de betrokkenheid en het enthousiasme van zowel onze vakmensen als de klanten,” besluit hij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details