Platform over gevels, glas & daken
Transformatie Van Stolkweg Den Haag: Van kantoorpand naar luxe appartementen
Het voormalige kantoorpand van het Centraal Plan Bureau aan de Van Stolkweg in Den Haag is getransformeerd tot een luxueus appartementencomplex.

Transformatie Van Stolkweg Den Haag: Van kantoorpand naar luxe appartementen

Als expert in dergelijke grootschalige renovatieprojecten wist Lieftink Geveltechniek de opdrachtgever ervan te overtuigen om voor een kozijngeveloplossing in aluminium te gaan. Echter wel met de kenmerkende uitstraling van een staalprofiel. En in de extra bouwlaag op het dak is zelfs een compleet nieuw vliesgevelsysteem toegepast. 

De luxe penthouses op het dak zijn door Lieftink uitgevoerd met het Schüco FWS 60 CV.HI-systeem, een standaard vliesgevelsysteem met verdekte vleugels.

Het bestaande kantoorpand uit 1928 heeft door de jaren heen diverse renovaties ondergaan. “In een eerdere fase werden de klassieke stalen kozijnen al vervangen voor een aluminiumprofiel,” weet Tom van Dorp van Lieftink Geveltechniek. “Bij de huidige transformatie wilde de opdrachtgever de klassieke uitstraling weer in ere herstellen. Aanvankelijk was het idee om de kozijnen in een staalprofiel uit te voeren, maar met het staal-look systeem van Schüco wisten we een technisch en financieel interessanter alternatief te realiseren.” 

Aanvankelijk was het idee om de kozijnen in een staalprofiel uit te voeren, maar met het staal-look systeem van Schüco wist Lieftink Geveltechniek een technisch en financieel interessanter alternatief te realiseren.

Veel ervaring met renoveren

In totaal zijn er in het bestaande gebouw 43 appartementen gecreëerd en drie luxe penthouses in een extra bouwlaag op het dak. De realisatie was een Alphens onderonsje. “Onze opdrachtgever was Blanksma Bouw, eveneens uit Alphen aan den Rijn,” vervolgt Van Dorp. “Een bekende relatie waarmee we al vele mooie projecten hebben gerealiseerd. Bij dit project zat de uitdaging hem vooral in de afwijkende maatvoering als gevolg van wanden die scheef staan en metselwerk dat niet overal perfect strak is uitgelijnd. Een slank staalprofiel met bijbehorende, korte aanslag zou hier betekenen dat we de waterdichtheid niet konden garanderen. Met het staal-look systeem AWS 70 WF.HI van Schüco vormt dat echter geen enkel probleem. Hierin schuilt ook direct onze kracht. We hebben als bedrijf veel ervaring met renovatieprojecten en verzorgen het complete plaatje van A tot Z, inclusief het inmeten en plaatsen van nieuwe stelkozijnen.’’

In totaal zijn er in het bestaande gebouw 43 appartementen gecreëerd en drie luxe penthouses in een extra bouwlaag op het dak.

Primeur

De luxe penthouses op het dak zijn door Lieftink uitgevoerd met een nieuw product van Schüco. “We hebben hier gebruik gemaakt van het FWS 60 CV.HI-systeem, een standaard vliesgevelsysteem met verdekte vleugels,” legt Van Dorp uit. “De draaiende delen zijn van buitenaf niet zichtbaar. Ze zijn geïntegreerd in de stijlen van de vliesgevel in plaats van in een inzetkozijn. Het gaat veelal om forse draai-/valvleugels in afmetingen van 1136x2695mm meter. Hier is in de voorbereiding de nodige aandacht aan besteed. Zo zijn de raamvleugels volledig in onze productiehal geassembleerd en verlijmd om ze op locatie als één geheel te kunnen inhijsen.” In totaal heeft Lieftink voor het bestaande deel 1.300 m2 aan kozijnen geleverd, terwijl het nieuwe deel zo’n 280 m2 aan vliesgevels beslaat. “Bovenop de kozijnen hebben we nog geluiddempende ventilatieroosters voorzien die in de bovenconstructie zijn gedetailleerd. Een bewuste keuze van de architect.”

Door een goede afstemming met de aannemer, het bedrijf dat de oude kozijnen heeft verwijderd én de uiteindelijke gebruiker is het project goed verlopen, blikt Van Dorp terug. Medio 2020 is het gebouw opgeleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details