Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Transformatie Van Stolkweg Den Haag: Van kantoorpand naar luxe appartementen

Het voormalige kantoorpand van het Centraal Plan Bureau aan de Van Stolkweg in Den Haag is getransformeerd tot een luxueus appartementencomplex.

26 juli 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Als expert in dergelijke grootschalige renovatieprojecten wist Lieftink Geveltechniek de opdrachtgever ervan te overtuigen om voor een kozijngeveloplossing in aluminium te gaan. Echter wel met de kenmerkende uitstraling van een staalprofiel. En in de extra bouwlaag op het dak is zelfs een compleet nieuw vliesgevelsysteem toegepast. 

De luxe penthouses op het dak zijn door Lieftink uitgevoerd met het Schüco FWS 60 CV.HI-systeem, een standaard vliesgevelsysteem met verdekte vleugels.

Het bestaande kantoorpand uit 1928 heeft door de jaren heen diverse renovaties ondergaan. “In een eerdere fase werden de klassieke stalen kozijnen al vervangen voor een aluminiumprofiel,” weet Tom van Dorp van Lieftink Geveltechniek. “Bij de huidige transformatie wilde de opdrachtgever de klassieke uitstraling weer in ere herstellen. Aanvankelijk was het idee om de kozijnen in een staalprofiel uit te voeren, maar met het staal-look systeem van Schüco wisten we een technisch en financieel interessanter alternatief te realiseren.” 

Aanvankelijk was het idee om de kozijnen in een staalprofiel uit te voeren, maar met het staal-look systeem van Schüco wist Lieftink Geveltechniek een technisch en financieel interessanter alternatief te realiseren.

Veel ervaring met renoveren

In totaal zijn er in het bestaande gebouw 43 appartementen gecreëerd en drie luxe penthouses in een extra bouwlaag op het dak. De realisatie was een Alphens onderonsje. “Onze opdrachtgever was Blanksma Bouw, eveneens uit Alphen aan den Rijn,” vervolgt Van Dorp. “Een bekende relatie waarmee we al vele mooie projecten hebben gerealiseerd. Bij dit project zat de uitdaging hem vooral in de afwijkende maatvoering als gevolg van wanden die scheef staan en metselwerk dat niet overal perfect strak is uitgelijnd. Een slank staalprofiel met bijbehorende, korte aanslag zou hier betekenen dat we de waterdichtheid niet konden garanderen. Met het staal-look systeem AWS 70 WF.HI van Schüco vormt dat echter geen enkel probleem. Hierin schuilt ook direct onze kracht. We hebben als bedrijf veel ervaring met renovatieprojecten en verzorgen het complete plaatje van A tot Z, inclusief het inmeten en plaatsen van nieuwe stelkozijnen.’’

In totaal zijn er in het bestaande gebouw 43 appartementen gecreëerd en drie luxe penthouses in een extra bouwlaag op het dak.

Primeur

De luxe penthouses op het dak zijn door Lieftink uitgevoerd met een nieuw product van Schüco. “We hebben hier gebruik gemaakt van het FWS 60 CV.HI-systeem, een standaard vliesgevelsysteem met verdekte vleugels,” legt Van Dorp uit. “De draaiende delen zijn van buitenaf niet zichtbaar. Ze zijn geïntegreerd in de stijlen van de vliesgevel in plaats van in een inzetkozijn. Het gaat veelal om forse draai-/valvleugels in afmetingen van 1136x2695mm meter. Hier is in de voorbereiding de nodige aandacht aan besteed. Zo zijn de raamvleugels volledig in onze productiehal geassembleerd en verlijmd om ze op locatie als één geheel te kunnen inhijsen.” In totaal heeft Lieftink voor het bestaande deel 1.300 m2 aan kozijnen geleverd, terwijl het nieuwe deel zo’n 280 m2 aan vliesgevels beslaat. “Bovenop de kozijnen hebben we nog geluiddempende ventilatieroosters voorzien die in de bovenconstructie zijn gedetailleerd. Een bewuste keuze van de architect.”

Door een goede afstemming met de aannemer, het bedrijf dat de oude kozijnen heeft verwijderd én de uiteindelijke gebruiker is het project goed verlopen, blikt Van Dorp terug. Medio 2020 is het gebouw opgeleverd.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details