Platform over gevels, glas & daken
Totaaloplossingen in raam- en deurtechniek
De VBH LogiKal®-databank is de basis voor een optimale workflow.

Totaaloplossingen in raam- en deurtechniek

Al ruim 45 jaar is de ontwikkeling, productie en levering van hoogwaardig hang- en sluitwerk het specialisme van VBH Nederland. Activiteiten die het Oosterhoutse bedrijf richting producenten van aluminium, stalen en kunststof ramen en deuren niet zozeer als leverancier ontplooit, maar juist als een trouwe en kundige compagnon. “Als volwaardig ketenpartner met verstand van producten en processen bieden we altijd een totaaloplossing op maat”, zegt commercieel directeur Wim de Snayer. “Zodoende spelen we nauwkeurig in op de specifieke wensen en behoeften van onze klanten en helpen we hen succesvol te zijn.”

Het VBH logistiQ-concept voor naadloze logistieke en administratieve processen.

De geschiedenis van VBH Nederland begint in 1976 als Herman van Nelfen het bedrijf H. van Nelfen Bouwbeslag start. Ligt in de beginfase de nadruk op de levering van hang- en sluitwerk aan de aluminiumsector, al snel bedient de BV ook de kunststofmarkt. Na diverse assortimentsuitbreidingen en de overname door VBH Holding AG in 1999 is VBH Nederland anno nu onderdeel van ’s werelds grootste handelsonderneming in hang- en sluitwerk en logistieke oplossingen.

Mensenwerk

Door de jaren heen is er veel veranderd bij VBH Nederland. Eén ding is er echter nog als vanouds: de persoonlijke touch. “Zakendoen ís en blíjft mensenwerk”, zegt De Snayer. “Daarom zijn onze medewerkers nog steeds onze belangrijkste pijler. Zij staan altijd met raad en daad klaar voor onze klanten. Door het intensieve contact met onze afnemers weten zij als geen ander wat aan vraagzijde de behoeften zijn. Die kennis gebruiken we om continu verder te verbeteren en te innoveren. En daar profiteren onze klanten ook weer van. Zo maken we het cirkeltje rond.” 

Gevelbouwtotaalconcept

Naast een vergaande standaardisatie zet VBH vol in op digitalisatie. Dat gebeurt onder andere met het gevelbouwtotaalconcept systeQ, de geïntegreerde softwarematige totaaloplossing die speciaal voor producenten van metalen ramen, deuren en gevelelementen werd ontwikkeld. “Met dit systeem voor systemen bieden we onze klanten een hoogwaardig en compleet pakket hang- en sluitwerk dat naadloos past bij de gangbare profielsystemen”, vertelt De Snayer. “Het concept, dat tevens diverse innovatieve producten en servicetools omvat, staat in de volle breedte voor efficiënte werkprocessen, uniformiteit, foutenreductie en flinke tijd- en kostenbesparingen.”

VBH Nederland, al meer dan 45 jaar dé expert in raam- en deurtechniek.

Een van de vijf onderdelen van het systeQ-concept is VBH’s eigen databankmodule in LogiKal®. Productiebedrijven en verwerkers van aluminium systeemprofielen leggen hiermee niet alleen de basis voor een optimale workflow, ze kunnen tegelijk gebruik maken van een tool die volledig is afgestemd op de meest gangbare profielsystemen. Tegelijk is het een handig en alomvattend hulpmiddel dat calculeren, tekenen, bestellen en zelfs het aansturen van CNC-machines tot kinderspel maakt. 

logistiQ bestaat uit vier bouwstenen: 

VBH Connect: de verbinding tussen de computersystemen van VBH en de klant. Klanten versturen hun bestellingen elektronisch, waarna zij de antwoorddocumenten automatisch in hun ERP-systeem ontvangen. 

VBH Integrated Supply: stemt de leveringen van VBH nauwkeurig af op de werkprocessen van de klant. Voorbeelden zijn de levering aan de productieband en een gesplitste levering van raam- en deurbeslag of vleugel- en kaderdelen.

VBH Innight: hiermee wordt iedere bestelling ’s nachts direct op elke gewenste plaats geleverd. Of dat nu de servicebus van de klant is of de container op de bouwplaats. 

VBH Managed Inventory: met deze bouwsteen neemt VBH op basis van heldere afspraken het volledige voorraadbeheer van de klant over. Na het elektronisch doorgeven van het verbruik vult VBH de voorraad automatisch aan tot het gewenste niveau.

Logistiek gemak

Ook op het logistieke vlak profiteren profielproducenten volop van de binnen VBH aanwezige expertise. Daarvoor zorgt logistiQ, de overkoepelende noemer waaronder de onderneming al haar strategische ketenconcepten heeft samengevoegd en waarmee alle logistieke en administratieve processen naadloos geïntegreerd worden met die van de klant. “logistiQ zorgt voor een hogere servicegraad, minder fouten en een efficiënter werkproces”, zegt De Snayer. “Met als resultaat meer gemak, meer snelheid en een grote besparing op proceskosten. Zónder omkijken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details