Platform over gevels, glas & daken
Totaaloplossing voor gevelisolatie en -renovatie
Kiwa in Apeldoorn heeft dankzij Isofinish® zowel een thermische als esthetische upgrade gekregen. (Beeld: VM Geveltechiek)

Totaaloplossing voor gevelisolatie en -renovatie

Het thermisch upgraden van de bestaande gebouwde omgeving is actueler dan ooit. Met Isofinish® gaat dat ook nog eens zonder al te ingrijpende consequenties. Bovendien profiteert de gebouweigenaar direct van een esthetische upgrade. De totaaloplossing voor gevelisolatie en -renovatie blijkt ondertussen ook een populair systeem voor nieuwbouw.

Eén van de recente projecten waar Isofinish® is toegepast, is de revitalisatie van het kantoor van Kiwa in Apeldoorn.

Recticel Insulation heeft met Powerwall® een uniek product op de markt om buitenmuren van bestaande gebouwen heel verantwoord efficiënt te kunnen na-isoleren. “Het concept vormt de basis van de Isofinish® renovatiemethode, samen met de bevestigingsmiddelen van Borgh”, zegt Benedikt van Roosmalen van Recticel Insulation. “Vervolgens is er een grote vrijheid in de keuze in leveranciers van gevelafwerking, waaronder Eternit, Deceuninck, RockPanel en Trespa. Ook voor architecten is Isofinish® dus een heel interessant product. Groot voordeel is dat het extra gewicht van de nieuwe ‘huid’ veelal beperkt blijft, zodat er bij renovatietoepassingen geen aanpassingen nodig zijn aan de fundering.”

Bedrijven die voor het eerst met Isofinish gaan werken, krijgen bij de start van een project begeleiding op locatie. Die extra service is helemaal gratis.

Ononderbroken isolatielaag

Het na-isoleren met isolatieplaten tussen houten ribben is volgens Van Roosmalen inmiddels echt wel achterhaald. “Met Isofinish® realiseren we een ononderbroken isolatielaag, omdat Powerwall®-isolatieplaten direct tegen het buitenblad worden bevestigd. Dankzij het unieke tand-en-groef kliksysteem is de kans op energielekken nihil. De enkellaags houten ribben worden vervolgens via de speciale verankeringsmethodiek van Borgh vóór onze isolatieplaten langs in één beweging bevestigd en uitgelijnd. De methodiek gaat uit van zowel horizontale schroeven (om de afstand te overbruggen) als diagonaal ingebrachte schroeven (om het gewicht van de esthetische schil te kunnen dragen). In tegenstelling tot andere concepten die standaard uitgaan van het worstcasescenario, wordt bij Isofinish® afhankelijk van het type gevelafwerking het benodigd aantal ankers bepaald. Op die manier wordt er niet meer materiaal toegepast dan zinvol en vereist is en blijft ook het aantal boorgaten beperkt. We durven de uitdaging aan dat in vergelijking met ieder ander systeem dit het snelste werkt met optimaal gebruik van de relevante materialen. Een echte win-win voor opdrachtgever, verwerker en het milieu.”

Kiwa Apeldoorn

Isofinish® vereist een gevelafwerking met minimaal brandklasse B of een steenachtig materiaal om aan de ‘end use application’ te voldoen. “Bedrijven die voor het eerst met Isofinish gaan werken, krijgen bij de start van een project begeleiding op locatie. Die extra service is helemaal gratis”, zegt Van Roosmalen. “Sowieso reikt onze service ver. Bij twijfels over de draagkracht van het moedermateriaal (de bestaande buitenmuur) wordt altijd aanvullend onderzoek gedaan. Daarbij wordt ook de hechting tussen binnen- en buitenblad in ogenschouw genomen en waar nodig verbeterd. Vervolgens is het een kwestie van isoleren en monteren.” Eén van de recente projecten waar Isofinish® is toegepast, is de revitalisatie van het kantoor van Kiwa in Apeldoorn. Het gebouw heeft dankzij Isofinish® zowel een thermische als esthetische upgrade gekregen. “De oude betonnen kolos is in korte tijd getransformeerd tot een fris en modern gebouw, dat nu weer voldoet aan alle vereisten en er weer als nieuw uitziet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details