Platform over gevels, glas & daken
Totaalleverancier voor de geventileerde gevelbouw
XL-panel: Totaalleverancier voor de geventileerde gevelbouw.

Totaalleverancier voor de geventileerde gevelbouw

Door het oneigenlijk gebruik van materialen of verkeerde bevestigingsmethodieken worden er nog altijd kwalitatief ondermaatse gevels gerealiseerd. Als totaalleverancier voor de geventileerde gevelbouw probeert XL-panel die tendens mede te doorbreken. En dat lukt ze ook nog eens heel behoorlijk. Met dank aan de uitgebreide expertise en strategische samenwerking met gerenommeerde paneelproducenten. Dat heeft bovendien geresulteerd in een wel heel bijzonder product: de A2-gevel die op GEVEL 2022 groots zal worden gepresenteerd.

XL-panel biedt gevelbouwers en de bouwmaterialenhandel alle accessoires voor gevelpanelen.

We zijn 12,5 jaar geleden gestart, min of meer op vraag van een gevelplaatproducent, begint Eric Goorman, eigenaar van XL-panel. “Rockpanel zag dat hun panelen niet altijd op de juiste wijze werden gemonteerd. XL-panel werd opgericht als totaalfirma, zodat gevelbouwers en bouwmaterialenhandel bij één partij terecht kunnen voor alle accessoires voor de Rockpanel-gevelpanelen. Dat bleek een succes, waarna we ons aanbod al vrij snel zijn gaan verbreden met accessoires van onder meer Trespa, James Hardie, Swisspearl, Interfaca en Eternit. Een compleet aanbod voor geventileerde gevels, al dan niet uitgevoerd in een specifieke kleur. De coater bevindt zich namelijk tegenover ons. Schroeven, profielen, waterslagen, zetwerk, het wordt allemaal in exact dezelfde kleur uitgevoerd.”

Compleet assortiment

XL-panel is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie. “Wij (19 collega’s) leveren door heel Europa en groeien elk jaar. Ook ons aanbod wordt steeds verder uitgebreid,” zegt Richard Linnenbank Salesmanager met gepaste trots. “Behalve aan producenten en gevelbouwers leveren wij de accessoires onder andere aan de professionele bouwmaterialenhandel. Daarnaast worden we steeds meer gevraagd om onze kennis en expertise te laten gelden bij een bepaald project. Onze technisch specialisten adviseren de juiste producten voor een kwalitatief hoogwaardige gevelopbouw. Heel actueel daarin is de branddoorslag. In het verleden moest de geventileerde gevel vooral open zijn, tegenwoordig worden gevels in compartimenten opgesplitst. Wij hebben in samenwerking met Rockpanel een profiel ontwikkeld dat onder normale omstandigheden ventilatie toelaat, maar bij brand opschuimt zodat de brand niet kan overslaan naar de volgende etage. Het is een uniek profiel dat we op GEVEL 2022 gaan presenteren.”

Omega-profiel

Het nieuwe profiel breekt met de standaard tradities in de gevelbouw. Eric Goorman legt uit: “Het betreft een horizontaal geplaatst profiel, dat in de wereld van geventileerde gevels niet gebruikelijk is. Alle profielen worden in principe verticaal gemonteerd. Het aluminium Omega-profiel wordt op de achter constructie geschroefd, zodat de gevel aan de achterzijde kan ventileren. Achter het profiel bevindt zich een schuimstrip die opschuimt bij een brand en de gevel dichtzet. Het profiel is in combinatie met een Rockpanel-beplating getest en gekwalificeerd voor brandklasse A2. Groot voordeel van dit profiel is de geringe diepte van slechts 25 millimeter, zodat het ook geschikt is voor renovatiedoeleinden. Op de vorige editie van GEVEL konden we reeds een prototype aan het publiek laten zien, nu is het profiel klaar voor productie en ligt het op voorraad in ons magazijn.”

Gevelplaatproducenten is er alles aangelegen dat hun producten volgens de eigen voorschriften worden toegepast, resumeert Eric Goorman. “Als totaalleverancier voor de geventileerde gevelbouw bieden wij kennis en kunde en geven waar nodig (vrijblijvend) advies om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige gevel. Dat doen we al 12,5 jaar met veel plezier.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details