Platform over gevels, glas & daken
Totaalleverancier in sandwichpanelen zet nieuwe maatstaven op het gebied van brandwerendheid
Bouwbedrijf Kreeft, Ede.

Totaalleverancier in sandwichpanelen zet nieuwe maatstaven op het gebied van brandwerendheid

Al vanaf de start van Cladding Point in 2006 legt deze totaalleverancier van sandwichpanelen een enorme focus op brandwerendheid. “Daar zijn we groot mee geworden en het is nog altijd één van onze belangrijkste thema’s”, zegt Harry van der Veen, mede-eigenaar van Cladding Point.

In Nederland speelt passieve brandveiligheid een steeds grotere rol in de bouw. We zijn een relatief klein land, de grond is duur en dus bebouwen we tot het maximale. Dat betekent al snel dat er dicht tegen of op de erfgrens gebouwd wordt, waar vereisten zijn ten aanzien van de brandwerendheid van de toegepaste producten voor bijvoorbeeld gevels en daken.

Cladding Point Elst.

Revolutionaire brandwerende oplossingen

“Wij bieden een uitgebreid gamma aan revolutionaire brandwerende oplossingen met sandwichpanelen, die aan de laatst geldende Europese normeringen voldoen én specifiek aan de regelgeving zoals die in het Nederlandse Bouwbesluit zijn opgenomen.” Het brandwerend FX-gamma van Cladding Point is een brandconcept dat brandveiligheid combineert met hoogwaardige materialen op het gebied van design waarbij voldaan wordt aan de gestelde normen en eisen. Van der Veen: “Onze FX brandwerende sandwichpanelen hebben zich de afgelopen jaren zeker bewezen door Eenvoud en Zekerheid. Wij blijven continu innoveren, waardoor we onze voorsprong op het gebied van brandwerendheid behouden.”

VGP, Oosterhout (Gld).

Uniek brandwerend carrierpaneelsysteem

Van der Veen noemt enkele unieke producten die door Cladding Point zijn ontwikkeld. “We bieden brandwerende sandwichpanelen aan met een kern van FX-hardschuim of FX-minerale wol. Sinds kort hebben we -als eerste op de Nederlandse markt- een geheel brandwerend carrierpaneelsysteem ontwikkeld. Dit carrierpaneel kan als dragend element worden gebruikt, waarmee je de gevel gelijk isoleert en wind- en waterdicht zet. Vervolgens kun je hier een esthetische schil (voorzetgevel) tegenaan plaatsen.” Het Alpha-AR FX (120mm) carrier FX hardschuim sandwichpaneel is door ARpanel/Business line getest conform de meest recente Europese normen (EN13501-2), met als resultaat: EI30 (van binnen naar buiten) op het complete systeem. “Voor een carrier sandwichpaneel is dat een uniek resultaat”, weet Van der Veen en hij is er duidelijk trots op dat Cladding Point dit haar klanten kan bieden.

Quick View FX Selector van Cladding Point: op een duidelijke en overzichtelijke manier is te zien is waar de brandwerende gevels, scheidingswanden, daken en plafonds aan voldoen en welk FX sandwichpaneel voor uw situatie de beste keuze is.

Unieke brandwerende horizontale overspanning

“Verder hebben we een zichtbaar bevestigd Beta-PR FX hardschuim (100 mm) sandwichpaneel tot een overspanning van maar liefst 7,5 meter in horizontale toepassing laten testen. Wij zijn de eerste en enige in Nederland die met een 100 mm paneel tot 7,5 meter kunnen overspannen met een brandwerendheid van EI30 (beide zijden). Dit product is dan ook ideaal voor distributiecentra. Hier wordt namelijk vaak horizontaal gebouwd van spant naar spant, waarbij de spanten meestal op zo’n 5 tot 5,5 meter van elkaar af staan. De brandwerende FX hardschuim sandwichpanelen zijn niet alleen dunner, maar zijn ook makkelijker te monteren én voordeliger in aanschaf dan de traditionele (minerale wol) sandwichpanelen die veelal gebruikt worden bij de bouw van distributiecentra.”

Unieke gevelpaneel met een invulling WBDBO60

Het laatste geteste product dat Van der Veen noemt is het verdekt bevestigde brandwerende Alpha-AR FX 120 mm sandwichpaneel. “Deze is aan beide zijden getest met een standaard brandkromme. Ook met dit product zijn we uniek in Nederland: de 120 mm heeft een EI30 (beide zijden) als testresultaat. Hiermee kun je op basis van spiegelsymmetrie de eis van WBDBO60 invullen (< 0,5 meter vanaf de perceelgrens).”

Nieuwe website en een Quickview FX Selector

Om alle producten en bijbehorende informatie nóg duidelijker en overzichtelijker te maken is Cladding Point druk bezig met een nieuwe website. “Deze gaat in september live en zorgt ervoor dat je in minder stappen tot de juiste informatie komt. De site zal altijd up-to-date zijn, want de ontwikkelingen in de branche gaan snel”, zegt Van der Veen. “Naast de nieuwe site hebben we ook een Quick View FX Selector ontwikkeld.” Hierin is op een duidelijke en overzichtelijke manier te zien is waar de brandwerende gevels, scheidingswanden, daken en plafonds aan voldoen en welk FX sandwichpaneel voor uw situatie de beste keuze is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details