Platform over gevels, glas & daken
Toekomstbestendige nieuwe Brede School in Tholen
De nieuwe Brede School is Tholen is klaar voor de toekomst.

Toekomstbestendige nieuwe Brede School in Tholen

Strikolith, tegenwoordig onderdeel van Saint-Gobain Weber Beamix, is al vijftig jaar fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen. Daarnaast fungeert het bedrijf als professionele sparringpartner voor de opdrachtgever, architect, professionele verwerker en distributeur. “Wij adviseren bij het maken van de juiste productkeuze, maar ook over de toepassing van het product en de nabehandeling. Zo leveren we samen projecten op waar we super trots op kunnen zijn, zoals de nieuwe Brede School in Tholen,” zegt Corne Mol, Senior Projectmanager Strikolith.

Bij de Brede School in Tholen is een prachtige combinatie van baksteen en buitenstucwerk toegepast.

Prachtige school

De prachtige nieuwe Brede School in Tholen is voorzien van het Strikotherm gevelisolatiesysteem COMFORT met de Strikotherm Krabpleister. En als nabehandeling is de Strikolith Gevelbeschermer universeel toegepast. “Daarnaast zijn de gemetselde muren voorzien van de metselmortel, voegmortel en doorstrijkmortel van Saint-Gobain Weber Beamix,” zegt Mol.

Enorme gevelvlakken en ronde hoeken zijn uitdagingen waar Stucadoorsbedrijf Van Gils Gevelisolatie niet voor wegloopt. Het eindresultaat mag er zijn!

Robuuste afwerking

Op de achterconstructie, een steenachtige minerale ondergrond, zijn de isolatieplaten toegepast. Deze isolatieplaten zijn afgewerkt met 3 mm Krabpleister. “Er is gekozen voor een robuuste afwerking. Deze dikke duurzame minerale pleisterafwerking is vanwege de robuustheid en het dampopen vermogen uitermate geschikt in een gebied met zeeklimaat, zoals hier,” weet Mol. “Ook met het oog op de onderhoudscyclus is dit de juiste keuze: dit weten we op basis van eerdere projecten waar we dit hebben toegepast, die er inmiddels al 20 a 30 jaar staan en waar nagenoeg geen onderhoud nodig is.” Niet alleen levert dat een besparing op de onderhoudskosten op, maar ook esthetisch blijft het erg lang mooi.

Luxe uitstraling, technisch goed, duurzame keuze

Ook de architect van het gebouw – De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT)- is erg gecharmeerd van ons systeem. “Enerzijds vanwege de luxe uitstraling die ermee gerealiseerd kan worden, anderzijds omdat het een technisch goed systeem (minerale eigenschappen) is, dat ook door DAT al bij meer projecten naar volle tevredenheid is toegepast. Ook de applicateur bij dit project -Stucadoorsbedrijf Van Gils Gevelisolatie- is erg te spreken over de producten van Strikolith. “Wij zijn enorm gehecht aan minerale producten, daar ligt bij Strikolith ook de voorkeur,” zegt Faike van Gils, eigenaar van Stucadoorsbedrijf Van Gils Gevelisolatie. Niet zo verwonderlijk dat er al generaties lang een hechte relatie tussen de bedrijven is. Van Gils: “Inmiddels weten we uit ervaring dat minerale producten een langere levensduur kennen dan kunststof.” “Mits goed aangebracht en goed onderhouden,” vult Mol aan. “Wij zijn echt heel blij met zo’n goede applicateur als Van Gils die onze producten op de juiste manier aanbrengt. De kennis en vaardigheden op het gebied van Krabpleister is een competentie die de vakmensen bij Van Gils uitzonderlijk goed beheersen.”

De onderkant baksteen, de bovenkant stucwerk: een combinatie die meer en meer wordt toegepast.

Enorme gevelvlakken

“Het klopt wel dat we aardig weten wat wel en niet werkt,” beaamt Van Gils. “Zeker bij projecten zoals de Brede School in Tholen is dat ook belangrijk. Er is hier namelijk sprake van enorme gevelvlakken die je in één keer wilt krabben. Ook zitten er rondingen in de gevel van het gebouw. Dat levert best wat uitdagingen op omdat je geen hoekprofiel als eindpunt hebt.” Mol is ervan overtuigd dat een combinatie van het juiste product en de expertise van de applicateur positief bijdragen aan het geheel. “Net als het treffen van de juiste voorbereidingen op het gebied van materiaal, steigervoorziening en afdekking. Daarbij is de samenwerking -en afstemming van details- tussen hoofdaannemer, leverancier en uitvoerders een belangrijke factor. Alles moet kloppen om tot dit prachtige eindresultaat te komen.” Van Gils: “Als de steiger ervan af gaat en je ziet het eindresultaat, dan is dat wel even een momentje hoor. Als het dan geworden is zoals de architect het voor ogen had, en iedereen is tevreden… ja, daar doen we het voor.”

Mol besluit: “Ik ben er trots op dat we in een baksteenland als Nederland mooie projecten maken met een combinatie van baksteen, gevelisolatie en buitenstucwerk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details