Platform over gevels, glas & daken
Toegepast in 3 nieuwe varianten Day & Night, Energy en Design

Toegepast in 3 nieuwe varianten Day & Night, Energy en Design

Illumy platdakraam nu met unieke grootformaat glasplaat uit één stuk

‘Illumy by Luxlight’ heet de hoogwaardige lijn platdakramen waarmee producent Luxlight uit Westerhoven in 2016 de markt op kwam. Nu, drie jaar later, introduceert Luxlight haar tweede generatie Illumy platdakramen, aangepast aan de wensen en behoeften uit de markt. Nog altijd is Illumy het grootst verkrijgbare platdakraam, alleen nu met een grootformaat glasplaat uit één stuk die zorgt voor een onverstoord, helder uitzicht naar buiten. Dit nieuwe concept is door Luxlight vertaald naar 3 uitgesproken varianten van het Illumy platdakraam: Day & Night, Energy en Design. Drie ‘karakters’ met een eigen identiteit die zorgen voor het meeste daglicht in een woning. Maar ook op het gebied van energiezuinigheid, uitstraling en installatiegemak hoge ogen gooien. Ze zijn alle drie direct uit voorraad leverbaar.

Illumy Day & Night
De Day & Night variant is de meest complete uitvoering van het Illumy platdakraam. Tot de standaard productkenmerken behoren geïntegreerde ledverlichting en een hoogwaardig plisségordijn van Verosol. Met de geïntegreerde ledverlichting kan op donkere dagen het licht van een zonnige dag worden gesimuleerd in de de stand  ‘cool white’. ’s Avonds kan worden gekozen voor ‘warm white’ om een sfeervol verlichte woonomgeving te creëren. Illumy Day & Night is een sfeermaker die elke woonruimte of werkruimte aan huis voorziet van het juiste licht op het juiste moment.

Illumy Energy
Net als Illumy Day & Night is de Energy variant uitgerust met een plisségordijn van Verosol. Door dit gordijn te sluiten ontstaat er een extra isolerende luchtlaag tussen het plissédoek en het raam. Daardoor kan er nog minder warmte ontsnappen uit de ruimte en dus op energie worden bespaard. Het maakt de Illumy Energy uitermate geschikt voor energieneutraal en passief bouwen. Daarnaast is het plisségordijn ideaal om eventuele felle zonnestralen te dimmen.

Illumy Design
Illumy Design is de basisvariant uit de vernieuwde Illumy serie. Bij dit model ligt de focus vooral op esthetica en uitstraling. Het is een tijdloos platdakraam dat strak in het dakvlak past. Bouwers en ontwerpers hebben hiermee een veelzijdig product in handen, dat zowel in moderne als meer traditionele bouwstijlen moeiteloos ingepast kan worden. Beeldbepalend is het grootformaat glasvlak uit één stuk, zonder storende tussenstijlen. Hierdoor vervaagt de grens tussen buiten en binnen en is er sprake van een ongekend uitzicht naar buiten.

Alles in dienst van meer daglicht
Daglicht heeft een groot positief effect op het welzijn en wooncomfort van bewoners. Dit gegeven ligt ten grondslag aan alle producten van Luxlight. Binnen het Illumy concept wordt op drie manieren gezorgd voor de toetreding van zoveel mogelijk daglicht.

Als eerste door toepassing van de unieke grootformaat glasplaat uit één stuk. Deze vormt voor daglicht de  perfecte ingang tot een woning. Daarnaast gebruikt Luxlight in al haar Illumy platdakramen Crystall HR++ triple glazing. Dit kristalheldere glas is kleurecht en laat meer daglicht door dan standaard glas. Als laatste staat de naam Luxlight al jaren synoniem voor de grootst verkrijgbare platdakramen in de Benelux. Met de nieuwe Illumy serie kunnen glasoppervlaktes worden gerealiseerd tot maar liefst 12m2.

Verkrijgbaar in drie modellen
Illumy Day & Night, Energy en Design zijn leverbaar in drie modellen: als lessenaarsdak voor plaatsing tegen een muur, als vrijstaand lessenaarsdak en als zadeldak. Het lessenaarsdak tegen de muur biedt veel daglicht tot diep in de woning of aanbouw. Het vrijstaande lessenaarsdak is vrij te positioneren op het dak, zodat het daglicht op iedere gewenste plek binnenkomt. Het zadeldak zorgt door zijn tentvorm voor een rustig symmetrisch beeld, maakt een ruimte optisch groter en geeft een vrij cabriogevoel.

 Waarom een Illumy platdakraam?
– Grootst verkrijgbare platdakraam voor het meeste daglicht en een gezond binnenklimaat.
– Geschikt voor energieneutraal en passief bouwen.
– Door Crystall HR++ triple glazing komt de grootst denkbare hoeveelheid daglicht naar binnen.
– Crystall HR++ triple glazing heeft een sterk isolerend vermogen (ug-waarde 0,6 tot 0,7 W/m²K). In de winter wordt zonnewarmte maximaal binnengehouden (g-waarde 0,52) en is er sprake van duurzame verwarming.
– Toepasbaar bij nieuwbouw, renovatie of verbouw van woningen, bouwlocaties in woonwijken en in binnenstedelijke vernieuwingsprojecten.
– Voldoet aan het Bouwbesluit en is inbraakwerend volgens de Europese norm EN1627 RC2.
– Direct geleverd uit voorraad én gemonteerd door Luxlight-vakspecialisten.
– Standaard 10 jaar garantie.

Voor het aanvragen van een offerte, meer informatie of technische tekeningen, kijk op www.illumy.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details