Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

‘Tips and tricks’ voor efficiënt renoveren

Energiezuinige concepten in de bouw worden steeds belangrijker. In 2050 moet de complete gebouwde omgeving energieneutraal zijn.

In 2050 moet de complete gebouwde omgeving energieneutraal zijn. Voor nieuwbouw is dat eenvoudig te realiseren, de grote uitdaging zit hem in de bestaande bebouwing.

Tekst: Roel van Gils Beeld: Kingspan Insulation

19 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Voor nieuwbouw is dat eenvoudig te realiseren, de grote uitdaging zit hem in de bestaande bebouwing. Kingspan Insulation werpt zich op als kennispartner én ontwikkelt voortdurend innovatieve producten om efficiënt te kunnen isoleren en renoveren.

Om de beoogde doelstelling, een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050, te behalen moeten vanaf nu jaarlijks 200.000 gebouwen verduurzaamd worden in ons land, zegt Nick Pootjes, business development manager bij Kingspan Insulation. “Een enorme opgave. Als isolatiefabrikant hebben wij een grote invloed op de oplossingen voor deze uitdaging. Door het beschikbaar maken van hoogwaardige isolatieproducten, het geven van kennis, trainingen en maatwerkadvies kunnen wij de markt helpen om efficiënt te isoleren. Uitgaande van de Trias Energetica is het beperken van de energievraag immers de eerste stap. Dat begint met goed isoleren.”

Om een zo breed mogelijk publiek te informeren over de mogelijkheden van efficiënt renoveren en transformeren organiseert Kingspan Insulation periodiek (t)huiswerktrainingen.

Esthetisch na-isoleren

Kingspan Insulation heeft een aantal producten in het gamma die volgens Pootjes bijdragen aan efficiënt renoveren. “Het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element is een resol hardschuim isolatieplaat met een vezelvrije kern. Het element is aan één zijde voorzien van een glasvliescachering en aan de andere zijde een gesloten aluminiumfolie met daarop 12,5 millimeter dikke gipskartonplaat (AK). Door de hoge isolatiewaarde kan het element uitstekend worden toegepast bij het renoveren en na-isoleren van wanden en daken, en kan direct afgewerkt worden met een stuclaag waardoor woningen zeer snel uitstekend geïsoleerd kunnen worden. De Kingspan Kooltherm K112 Frameplaat op zijn beurt is aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminiumfolie. De plaat is dampdoorlatend en reflecterend waardoor het uitstekend toepasbaar is in een HSB-systeem of in metal stud-wanden, die beiden vaak gebruikt worden als voorzetwand. Met Kingspan iSoEasy Pro, een PIR-hardschuim isolatieplaat die aan de zichtzijde is voorzien van een stootvaste witte spaanplaat, kunnen ongeïsoleerde hellende daken snel van binnenuit in één handeling geïsoleerd en afgewerkt worden.”

Kingspan Insulation werpt zich op als kennispartner én ontwikkelt voortdurend innovatieve producten om efficiënt te kunnen isoleren en renoveren.

Nieuwbouweisen

Ook voor het uitwendig na-isoleren heeft Kingspan Insulation de nodige producten ontwikkeld. Een mooi voorbeeld daarvan is de Kingspan Therma TP10 Renova Dakplaat. Het betreft een PIR-hardschuim isolatieplaat waarop houten tengels zijn verlijmd. “Na-isoleren is een kwestie van de dakpannen verwijderen, de Kingspan Therma TP10 Renova Dakplaat aanbrengen, panlatten erop slaan en de dakpannen terug aanbrengen. Een rij woningen is op deze manier snel en efficiënt van buitenaf te verduurzamen. En zo bieden we nog tal van oplossingen. We gaan met opdrachtgevers en gebouwgebruikers in gesprek om op basis van de wensen en eisen een verduurzamingsvoorstel te adviseren. Het is geen enkel probleem om daken met onze producten te verduurzamen tot de laatste nieuwbouweisen.”

Om een zo breed mogelijk publiek te informeren over de mogelijkheden van efficiënt renoveren en transformeren organiseert Kingspan Insulation periodiek (t)huiswerktrainingen. “In deze online training spijkeren wij de kennis bij over renovatie. Hoe renoveer je efficiënt? Waar moet je rekening mee houden bij renovatie? Hoe zit het met subsidies en hoe ziet renovatie er in de praktijk eigenlijk uit? Het is een interactieve sessie van telkens een uur. Ook voor komend jaar staan er weer (t)huiswerktrainingen gepland. Info en aanmelden kan via onze website.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%