Platform over gevels, glas & daken
‘Tips and tricks’ voor efficiënt renoveren
In 2050 moet de complete gebouwde omgeving energieneutraal zijn. Voor nieuwbouw is dat eenvoudig te realiseren, de grote uitdaging zit hem in de bestaande bebouwing.

‘Tips and tricks’ voor efficiënt renoveren

Voor nieuwbouw is dat eenvoudig te realiseren, de grote uitdaging zit hem in de bestaande bebouwing. Kingspan Insulation werpt zich op als kennispartner én ontwikkelt voortdurend innovatieve producten om efficiënt te kunnen isoleren en renoveren.

Om de beoogde doelstelling, een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050, te behalen moeten vanaf nu jaarlijks 200.000 gebouwen verduurzaamd worden in ons land, zegt Nick Pootjes, business development manager bij Kingspan Insulation. “Een enorme opgave. Als isolatiefabrikant hebben wij een grote invloed op de oplossingen voor deze uitdaging. Door het beschikbaar maken van hoogwaardige isolatieproducten, het geven van kennis, trainingen en maatwerkadvies kunnen wij de markt helpen om efficiënt te isoleren. Uitgaande van de Trias Energetica is het beperken van de energievraag immers de eerste stap. Dat begint met goed isoleren.”

Om een zo breed mogelijk publiek te informeren over de mogelijkheden van efficiënt renoveren en transformeren organiseert Kingspan Insulation periodiek (t)huiswerktrainingen.

Esthetisch na-isoleren

Kingspan Insulation heeft een aantal producten in het gamma die volgens Pootjes bijdragen aan efficiënt renoveren. “Het Kingspan Kooltherm K17 Binnenisolatie Element is een resol hardschuim isolatieplaat met een vezelvrije kern. Het element is aan één zijde voorzien van een glasvliescachering en aan de andere zijde een gesloten aluminiumfolie met daarop 12,5 millimeter dikke gipskartonplaat (AK). Door de hoge isolatiewaarde kan het element uitstekend worden toegepast bij het renoveren en na-isoleren van wanden en daken, en kan direct afgewerkt worden met een stuclaag waardoor woningen zeer snel uitstekend geïsoleerd kunnen worden. De Kingspan Kooltherm K112 Frameplaat op zijn beurt is aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminiumfolie. De plaat is dampdoorlatend en reflecterend waardoor het uitstekend toepasbaar is in een HSB-systeem of in metal stud-wanden, die beiden vaak gebruikt worden als voorzetwand. Met Kingspan iSoEasy Pro, een PIR-hardschuim isolatieplaat die aan de zichtzijde is voorzien van een stootvaste witte spaanplaat, kunnen ongeïsoleerde hellende daken snel van binnenuit in één handeling geïsoleerd en afgewerkt worden.”

Kingspan Insulation werpt zich op als kennispartner én ontwikkelt voortdurend innovatieve producten om efficiënt te kunnen isoleren en renoveren.

Nieuwbouweisen

Ook voor het uitwendig na-isoleren heeft Kingspan Insulation de nodige producten ontwikkeld. Een mooi voorbeeld daarvan is de Kingspan Therma TP10 Renova Dakplaat. Het betreft een PIR-hardschuim isolatieplaat waarop houten tengels zijn verlijmd. “Na-isoleren is een kwestie van de dakpannen verwijderen, de Kingspan Therma TP10 Renova Dakplaat aanbrengen, panlatten erop slaan en de dakpannen terug aanbrengen. Een rij woningen is op deze manier snel en efficiënt van buitenaf te verduurzamen. En zo bieden we nog tal van oplossingen. We gaan met opdrachtgevers en gebouwgebruikers in gesprek om op basis van de wensen en eisen een verduurzamingsvoorstel te adviseren. Het is geen enkel probleem om daken met onze producten te verduurzamen tot de laatste nieuwbouweisen.”

Om een zo breed mogelijk publiek te informeren over de mogelijkheden van efficiënt renoveren en transformeren organiseert Kingspan Insulation periodiek (t)huiswerktrainingen. “In deze online training spijkeren wij de kennis bij over renovatie. Hoe renoveer je efficiënt? Waar moet je rekening mee houden bij renovatie? Hoe zit het met subsidies en hoe ziet renovatie er in de praktijk eigenlijk uit? Het is een interactieve sessie van telkens een uur. Ook voor komend jaar staan er weer (t)huiswerktrainingen gepland. Info en aanmelden kan via onze website.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details