Platform over gevels, glas & daken
Tijdens GEVEL 2020 kon je moeilijk om de stand van Knauf heen

Tijdens GEVEL 2020 kon je moeilijk om de stand van Knauf heen

De vorm van ideeën

Tijdens GEVEL 2020 kon je moeilijk om de stand van Knauf heen. De totaalaanbieder van gevelproducten stond letterlijk in het middelpunt van de belangstelling met een prachtige stand in het hart van de beurs. Een terugblik met Niels Vrijenhoek, Market Manager Stuc & Gevel.

Met onze producten bieden we architecten veel ontwerpvrijheid, want vrijwel alle denkbare vormen én afwerkingen zijn te realiseren, zegt Vrijenhoek. “Ronde vormen spreekt mensen nu eenmaal aan, zo is onze ervaring. Dat hebben we bezoekers tijdens GEVEL 2020 dan ook zoveel mogelijk willen laten ervaren. En dat alles natuurlijk onder het genot van een heerlijke kop Italiaanse koffie gemaakt door onze ‘eigen’ barista op de stand.”

De uit kunsthars gebonden steenstrips zijn flexibel ‘in de omgang’ en kunnen in een ronding aangebracht worden op de gevel.

 

Brick Slips

Op de stand schitterde onder meer een gevelopbouw uit steenstrips (Brick Slips) waarvoor Knauf een uniek procedé heeft ontwikkeld. “De steenstrips kenmerken zich door een hoogwaardige kwaliteit,” stelt Vrijenhoek. “Architecten kunnen geheel volgens onze filosofie (vorm van
ideeën) spelen met kleuren, afmetingen en reliëf. De uit kunsthars gebonden steenstrips zijn flexibel ‘in de omgang’ en kunnen in een ronding aangebracht worden op de gevel. We kunnen daarbij elke gewenste uitstraling realiseren (lees: kopiëren). Zo leveren we binnenkort aan een renovatieproject in Zoetermeer voor 214 woningen een nieuwe buitengevel waarbij de uitstraling van de steenstrips vrijwel identiek is aan de bestaande gevel uit de jaren zeventig.”

Tijdens GEVEL 2020 kon je moeilijk om de stand van Knauf heen.

 

Aquapanel Outdoor

Als er één product bijdraagt aan de slogan ‘de vorm van ideeën’ dan is het wel de Aquapanel Outdoor. Vrijenhoek: “Deze cementgebonden plaat is uitermate vochtbestendig, onbrandbaar, geluidsisolerend en ontzettend veelzijdig als het gaat om afwerkingsmogelijkheden (ook in een radius). Zo kan met Aquapanel bijvoorbeeld een gebouw gemaakt worden voorzien van de Brick Slips of met een combinatie van gevelstuc en keramische tegels. Er zijn al vele beroemde projecten met Aquapanel gerealiseerd, zoals de Allianz Arena van Bayern München en in eigen land het Delfts Blauwe meesterwerk op (ronde) wand en plafond in de fiets- en voetgangerstunnel onder Amsterdam Centraal Station. Of wat te denken van Theater am Ring in Keulen, waar zelfs de letters uit Aquapanel Outdoor zijn gevormd. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Daarnaast was er op GEVEL 2020 ook aandacht voor de sierpleister MineralAktiv. “De vraag naar een gladde afwerking buiten neemt zienderogen toe, maar blijkt met reguliere producten moeilijk te realiseren. Met MineralAktiv bewijzen we dat het wél kan. Een topklasse sierpleister die langer schoon blijft dan een reguliere sierpleister, zónder toevoeging van biociden. Het geheim? We vertellen je er graag meer over,” besluit Vrijenhoek. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details