Platform over gevels, glas & daken
Tibelly zonweringdoek op maat door Hylas BV

Tibelly zonweringdoek op maat door Hylas BV

In een land als Nederland, met het veranderlijke klimaat, staan wij bekend als echte zonliefhebbers. Dus zodra die eerste zonnestralen tevoorschijn komen, gooien we de deuren en ramen open en genieten we van het buitenleven. Maar er zijn ook nadelen: hinderlijke schittering, ongewenste inkijk en verkleuring of gezondheidsrisico door schadelijke Uv-straling. Speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde Aluminium Verkoop Zuid een eigen doekcollectie: Tibelly. Geconfectioneerd door Hylas, al ruim 40 jaar specialist in het confectioneren van textiel voor de zonweringbranche.

Het zonweringdoek Tibelly speelt een grote rol bij de bescherming tegen schadelijke Uv-straling. Bovendien kan het de energierekening verlagen én de woning extra sfeer geven. “De schaduw opzoeken is helemaal geen overbodige luxe,” zegt Simone Leenhouwers, verkoopverantwoordelijke bij Hylas BV. Het bedrijf is in staat om – ondersteund door een uitgebreid machinepark – zonweringdoeken in iedere gewenste maat te leveren. “We leveren geconfectioneerd acryldoek en geconfectioneerd screendoek aan fabrikanten, projectzonweringsbedrijven, assembleurs en webshops. Daarbij worden er strenge eisen gesteld aan alle processen, want dat is dé weg naar echte kwaliteit.”

Zonwering is krachtig

“De klassieke taken van zonwering zijn natuurlijk: voor verkoeling zorgen en beschermen,” vervolgt Leenhouwers. “Maar eigentijdse zonwering is zoveel méér! Zonwering is een sfeerbepalend element van een gebouw.” Een zonwering in open stand, eist al snel de aandacht op bij een gebouw. Daarom is het belangrijk die blikvanger met zorg uit te kiezen. Speciaal voor de Nederlandse markt is er de Tibelly-collectie die overal in kan: een compacte maar complete collectie met kleuren en dessins die aansluiten bij elke vraag. “Tibelly biedt 127 verschillende dessins van hoge kwaliteit,” vervolgt Leenhouwers. “Er is altijd wel een doek dat past bij de uitstraling van het gebouw: stijlvol en rustig, fris en speels; er zijn vele combinaties mogelijk. Toch constateert Leenhouwers dat zonwering nog wel eens een ondergeschoven kindje is bij nieuwbouwprojecten. “De manier van bouwen in Nederland is veranderd. Er wordt wel steeds meer focus gelegd op goed isoleren, maar zonwering wordt niet standaard meegenomen in het ontwerpproces. Daar blijven kansen liggen,” vindt Leenhouwers. “Hoe eerder in het ontwerpproces er gekozen wordt voor zonwering, hoe mooier het opgenomen kan worden in het gebouw. Zeker wanneer je het vergelijkt met monteren achteraf. Het komt de esthetiek van een gebouw ten goede.”

Besparen

Ook voor een goede klimaatcontrole, zeker bij nieuwe gebouwen die energieneutraal moeten zijn, kan zonwering een belangrijke rol spelen. “Het is belangrijk de warmte buiten te houden, met zonneschermen of met screens, zodat de airco of ventilator een tandje lager kan in de zomer wat weer een besparing voor de energierekening oplevert. Niet iedereen weet dat automatisch aangedreven buitenzonwering, voorzien van een Tibelly-zonweringdoek, de warmte die binnenkomt met wel 70% reduceert!” Ook in de winter zorgt zonwering voor extra isolatie met minder kosten en een aangenamer en gezonder binnenklimaat als resultaat. De weving van de screendoeken bepaalt ook de doorlaatbaarheid van het licht en het tegenhouden van hinderlijke schittering. “Vooral de Sergé en Ecole1% screendoeken zijn daarom veel gekozen doeken voor kantoren, scholen en ziekenhuizen.”

Bescherming

“Wij verkopen schaduw,” zegt Leenhouwers. “En met Tibelly zetten we schaduw echt in een ander licht.” Buitenzonwering beschermt tegen schadelijke Uv-straling, zowel op materialen als op de huid. Voor elke verkochte meter Tibelly-acryldoek, wordt er automatisch een bedrag van € 0,05 overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding, specifiek voor onderzoek naar huidkanker. “Alle beetjes helpen, zegt Leenhouwers en besluit: “tot nu toe is er al € 188.629, – opgehaald en daar zijn we heel trots op!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details