Platform over gevels, glas & daken
The Joan: een inspirerende blikvanger langs de snelweg A10
De skeletvormige draagconstructie zorgt voor een open en transparante uitstraling en voor ruimtelijk vakwerk in de gevelzones.

The Joan: een inspirerende blikvanger langs de snelweg A10

Op een strategische plek langs de snelweg, aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Duivendrecht, verrees het 24.000 m2 grote bedrijfsverzamelgebouw The Joan. Ontwikkelaar Being realiseerde samen met Visser & Smit Bouw en Kropman Installatietechniek een pionierend project in de nieuwe wijk Werkstad OverAmstel, dat de gebiedsvisie naar de praktijk vertaalt. Het gebied, ingeklemd tussen de A2 en de A10 is voorbestemd als ‘the place to be’ voor een rijke schakering aan bedrijven en organisaties uit tal van bedrijfstakken. Een duurzame gezonde (werk)omgeving met allure om te ontspannen, te creëren en samen de beste resultaten te behalen.

Dit vakwerk komt ook terug in de gevelbekleding, waar gebruik is gemaakt van geanodiseerd aluminium panelen van GBP.

Het ontwerp, van de hand van architectenbureau OZ, kenmerkt zich door een glazen gevel met structureel stalen vlechtwerk en een open uitstraling. Iedere verdieping is voorzien van levende verticale begroeiing, die wordt gevoed met regenwater dat op het dak is opgevangen. The Joan zet de toon voor toekomstige kantoor-, woon- en bedrijfsontwikkelingen en de nieuwe stedelijke levendigheid in dit deelgebied van Amsterdam. 

Vakwerk in de gevelzones

De skeletvormige draagconstructie zorgt voor een open en transparante uitstraling en voor ruimtelijk vakwerk in de gevelzones. Dit vakwerk komt ook terug in de gevelbekleding, waar gebruik is gemaakt van geanodiseerd aluminium panelen van GBP, een toonaangevende producent van klantspecifieke sandwichpanelen en plaatwerk. Tom Willems, accountmanager bij GBP: “Bij anodiseerwerk speelt de kwaliteit van het aluminium een grote rol in het verkrijgen van de juiste kleur. Daarnaast komt het heel nauw om in het voortraject de kleuren goed af te stemmen op de kleur van de kozijn- en vliesgevelprofielen. We hebben daarom een heel aantal platen laten bemonsteren en samen met Alucol de beste match gekozen.”

Europese Brandklasse B

De geanodiseerde aluminium panelen in kleur C4 voldoen aan de Europese Brandklasse B, een vereiste vanuit het Bouwbesluit. Willems: “GBP heeft vorig jaar de meest voorkomende sandwichpanelen laten testen. Inmiddels zijn ook de geanodiseerde aluminium panelen getest en voldoen deze aan Brandklasse B-s2,D0. Als GBP vinden we het belangrijk om niet alleen aan de gestelde norm te voldoen, maar in zijn algemeenheid bij te dragen aan de verbetering van de brandveiligheid van gebouwen.”

Magnifiek in materialen

Willems geeft aan dat het een hele uitdaging was om in de huidige wisselende markt zo’n grote partij kwalitatief goed aluminium te verkrijgen. “Gelukkig is het ons toch gelukt bij dit traject om, ondanks de enorme prijsstijgingen én beperkte verkrijgbaarheid van materialen, een partij kwalitatief hoogstaand materiaal te verkrijgen in deze orde van grootte.” GBP levert niet alleen de gewenste kwaliteit volgens de vereiste norm, maar doet er ook alles aan om te leveren volgens afspraak. Willems besluit: “Wij zijn er trots op dat we samen met Alucol een prachtig resultaat hebben neergezet met dit innovatieve, multifunctionele kantoorgebouw.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details