Platform over gevels, glas & daken
Technische installaties voorzien van een ademende huid

Technische installaties voorzien van een ademende huid

In deze moderne tijd van bouwen, worden er bij veel producten CE-keurmerken gevraagd. Ook toegangsdeuren en ventilatieroosters van techniekruimten moeten aan specifieke eisen voldoen.

Er is een bedrijf dat zich -naast alle functionele eisen- óók bezighoudt met de esthetiek van haar producten. JAZO, al meer dan vijftig jaar dé specialist die op het gebied van toegang en ventilatie van techniekruimten, alles kan maken wat er bedacht wordt. Salesmanager Peter Schaars: “Een technische installatie op het dak, paniekdeuren en roosters in een tunnelschacht, of functioneel maar vooral fraai wegwerken van een technische installatie binnen het gevelbeeld… voor iedere uitdaging heeft JAZO een passende roosteroplossing. Door te blijven innoveren hebben wij het antwoord op de vraag van morgen. Onze methodes zijn uitgebreid getest en onlangs herkeurd om te voldoen aan de nieuwste CE-keurmerken. Volgens de EW-codering realiseren we een brandwerendheid van 120 minuten.”

JAZO Keurmerken specifieke eisen

Overleg met de architect in een vroeg stadium heeft er bij station Amsterdam Centraal voor gezorgd dat we esthetisch tot een prima belijning zijn gekomen, zónder functioneel concessies te doen.

 

Vroeg om tafel

“We zitten graag zo vroeg mogelijk om tafel met architect en ontwikkelaar. Zij weten waar alles moet komen en waar de uitdagingen liggen. We bespreken de haalbaarheid en adviseren. Vaak is er veel meer mogelijk dan aanvankelijk gedacht werd.” Schaars: “Als we de verticale bouwkolom horizontaal plaatsen, kunnen we eerder en nog beter adviseren en komen we tot een nóg beter eindresultaat.”

Eenduidig gevelbeeld door modulair systeem

“Ons doel is om technische installaties te beschermen, zónder dat het afdoet aan het ontwerp van de architect. We voeren drie belijningstype: de lines 36,- 48 en de -60. Elke lines-familie bestaat uit verschillende type schoepen, zodat een veelzijdigheid aan functionaliteiten gewaarborgd kan worden in een uniform ontwerp. Met brandwerende puien gaat JAZO tot een maximale hoogte van 380 cm uit één stuk en zijn de stalen kozijnen in de breedte haast oneindig koppelbaar. Zo ontstaat er ogenschijnlijk één wand en kun je het bijna oneindig breed maken. Onze speciaal ontworpen schijnroosters zijn toe te voegen aan de ventilerende roosters en zo kun je vorm en functie combineren.” Schaars besluit: “Het is natuurlijk erg bijzonder dat de modulaire opbouw van ons systeem het mogelijk maakt om alle aspecten als brandwerendheid, inbraakwerendheid, stofwering en geluidsdemping in één gevelelement te combineren. Dit naast de uitstekende regen/zandwering en doorsteekveiligheid van de roosters.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details