Platform over gevels, glas & daken
Systeemhuis en gevelbouwer Intal zet hun merk steeds krachtiger in de markt

Systeemhuis en gevelbouwer Intal zet hun merk steeds krachtiger in de markt

Om Intal kun je niet meer heen. Deze ontwikkelaar en producent van aluminium raam- en deursystemen voor alle sectoren in de bouw werkt vanuit een sterke overtuiging. Feel Connected. Dat is meer dan een mooie marketingterm. Het is ook écht het gevoel dat Intal bij haar klanten, in de markt en bij haar eigen Intalisten wil bereiken. Johan Andringa, commercieel directeur bij Intal vertelt: “Experimenteren, volledige transparantie en zelfsturendheid vormen de basis van de Intal Methode. Door altijd de klant centraal te stellen in alles wat wij doen, ons te verdiepen in de klant en elk proces binnen Intal continu te verbeteren, voldoen wij aan de wensen. Dat maakt ons als merk steeds sterker.”

“Door samen ondernemend bezig te zijn en de creativiteit de vrije loop te laten, ontstaat er ruimte voor innovatie en vooruitgang,” vertelt Andringa. “Dat vertalen we ook naar klanten toe. Door de opgebouwde vertrouwensband met onze klanten, weten we precies wat er speelt en waar de behoeftes liggen. Op hun beurt krijgen onze klanten van ons volledige openheid en transparantie.” Intal ontwikkelde eigen deur- en raamsystemen, waarvan de aluminium geveloplossingen van Intal in-house worden gemaakt. Maar niet alleen die producten zijn het Intal merk, ook de manier van werken, de connectie en de kwaliteit van de oplossingen die Intal biedt, zijn een onderscheidende factor en dragen bij aan de merkbeleving van Intal. “Wij zijn een systeemhuis en verwerker ineen,” vult Andringa aan.

Intal

De Intal kozijnen worden razendsnel geheel LEAN in elkaar gezet.

Meerwaarde in product én proces

Dat merkbeleving een steeds grotere rol speelt bij het selecteren van de juiste bouwpartner, blijkt wel uit het feit dat er tegenwoordig niet alleen naar de producten wordt gekeken, maar ook naar de processen die een bouwpartner hanteert. Andringa vervolgt: “Werden we eerder wellicht als een vreemde eend in de bijt gezien, tegenwoordig concluderen onze klanten dat we zijn uitgegroeid tot een mooie zwaan. In het begin moest men echt wel even wennen aan de Intal-cultuur, maar deze wordt inmiddels door architecten, opdrachtgevers en aannemers omarmd. Dat is voor ons een belangrijke ontwikkeling. Onze toegevoegde waarde zit in het feit dat we een oplossingsgerichte en creatieve partner zijn. Dat reflecteert zich in onze complete manier van werken en levert innovatieve kwalitatieve hoogwaardige producten op bij prachtige projecten.”

Intal

Vol focus werken de Intalisten aan de beste aluminium geveloplossingen.

Projectmatige oplossing

Andringa noemt het Tergooi ziekenhuis in Hilversum als mooi praktijkvoorbeeld. “Door optimale samenwerking tussen architect, aannemer en Intal is een projectmatig profiel ontwikkeld met een toegevoegde waarde voor alle partijen. Wanneer je vanaf het begin breder denkt en de kennis en expertise van alle partijen combineert, kun je tot een passende oplossing komen.”

“De standaard profielseries IT55 en IT77, dienden als basis. Van daaruit ga je verder redeneren op een manier die voldoende vrijheid geeft om door te ontwikkelen en verder te engineeren. De aanvankelijke uitdaging zat in de complexe betimmering in afwerking aan de binnenzijde van het kozijn. Wij hebben de binnenafwerking van onze kozijnprofielen zodanig gedetailleerd en het profiel volledig afgestemd op het project. Het slanke profiel voldoet aan de buitenzijde aan de wensen van de architect, maar door de hele inbouw in één element te realiseren, zijn er na plaatsing van het kozijn geen afbouwwerkzaamheden aan de binnenzijde meer nodig. Het levert een kostenbesparing op, tijdwinst én een hogere esthetische kwaliteit.”

Mooie teamprestatie – mooi eindresultaat

“Het is mooi om te zien dat we met alle betrokken partijen en met behulp van volledig 3D engineering naar dit mooie eindresultaat zijn toegegroeid. Zo ben je innovatief aan het engineeren in 3D in alle takken van sport waarbij je niet alleen statische elementen toepast maar deze verwerkt in een custom made product.” BAM en Intal hebben al veel samengewerkt en dat is te merken. Voor project Tergooi ziekenhuis heeft BAM een pre-aanbestedingsbouwteam geformeerd waar Intal als waardevolle schakel van een keten is meegenomen. “Het is prettig dat er gekozen wordt voor het toepassen van Intal als merk wat de oplossing in zich heeft voor een gevel. Maar ook voor het bieden van een creatieve meerwaarde in het ontwerp.” Andringa besluit: “Dat we met elkaar op het juiste moment in staat zijn de juiste keuzes te maken en zo de toegevoegde waarde te vergroten, dát laat zien wat een sterk merk Intal is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details