Platform over gevels, glas & daken
Subliem gevelproduct dat robuustheid, prestatie en esthetiek combineert

Subliem gevelproduct dat robuustheid, prestatie en esthetiek combineert

Architecten zijn constant op zoek naar materialen om een gevel een uniek karakter te geven. Waar eerder een veelal gladde en cleane uitstraling hip was, zien we dat er vanuit de markt om een warme uitstraling wordt gevraagd.

“Vooral een combinatie van ruw en glad gaat het helemaal worden, zowel in vormgeving als in materialen.” Dat zegt Jan de Paepe, eigenaar van de Belgische firma ALINEL. Als specialist in gevelbekleding met de focus op design en functionaliteit, heeft De Paepe al vaker een vooruitstrevende blik gehad.

woodalu_offices_ultra-hd-kopieren

WOODALUX is sterk en degelijk: onderhoudsvrij, verkleurt bijna niet en is extreem bestendig tegen zware weersomstandigheden. Daarnaast is het vooral een heel fraai gevelelement.

 

Nieuw innovatief geventileerd gevelsysteem

“Onze verticale aluminium gevelbekleding ALINEL heeft ondertussen al aardig wat naamsbekendheid binnen de Benelux. Maar omdat de markt niet stil staat, doen wij dat ook niet,” vervolgt De Paepe. De nieuwste innovatie is ondertussen een feit: WOODALUX. Een subliem gevelproduct dat de robuustheid van aluminium, de prestaties van houtcomposietmaterialen en de esthetiek van puur hout combineert.

Als innovatie ontwikkeld door het Griekse ALUMIL sa, werd WOODALUX exclusief toegevoegd binnen het ALINEL gamma. Het is, net als het ALINEL systeem, een geventileerd gevelsysteem en sluit daarom perfect bij aan bij het huidige gamma. “Maar toch is het anders, vooral qua materiaal en uitstraling,” vult De Paepe aan. “In de zoektocht naar nieuwe materialen, heeft dit een bijzondere esthetiek. Het is een ruwer materiaal met meer structuur dat er uit ziet als geborsteld hout. Juist met de sublieme combinatie van de producten van ALINEL en WOODALUX ontstaat een afwisseling van ruw en glad. “Het is daarmee een antwoord in de zoektocht van de architecten naar moderne materialen met een warme uitstraling.”

Sterk en degelijk dankzij co-extrussie procedé

WOODALUX hanteert een uniek procedé waarbij door co-extrussie een composiet buitenkern met 5% hout, naadloos (!) rond een aluminium profiel wordt getrokken. Met een laagdikte van 3 mm kan dit dus tegen een stootje, waardoor het weerbaarder is dan bijvoorbeeld een folie. De sandwichverlijming zorgt voor een verbeterde vormvastheid, waardoor veel grotere lengtes kunnen worden gemaakt zonder gevaar voor vervorming. Ook is de thermische uitzettingscoëfficiënt van de aluminium profielen leidend met zijn 1mm/m; een groot verschil met de uitzetting en krimp van pure composiet producten. WOODALUX is onderhoudsvrij, verkleurt bijna niet en is extreem bestendig tegen zware weersomstandigheden en houtvervalfactoren zoals houtrot of parasieten. “Allemaal technische redenen waarom het een uitermate geschikt buitenproduct is,” zegt De Paepe. “Maar door zijn looks ook zeker toepasbaar in het interieur in bijvoorbeeld natte ruimtes.”

Look &Feel

Het product is verkrijgbaar in zes verschillende afmetingen, die onderling combineerbaar zijn. “De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: de profielen zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en je kunt kiezen voor een bijna gesloten uitstraling of juist met een open regel achter een zwart gekleurd dampscherm. Naast decoratieve gevels en zonweringconstructies biedt WOODALUX interessante lamellenoplossingen voor pergola’s, hekwerken en andere constructies. Door zijn geborstelde houtlook in acht hippe tinten (de gewilde zwart/grijs tinten en een viertal houtimitaties), staat WOODALUX garant voor een nieuwe warme designlook,” besluit De Paepe. Een stalenpakket kan opgevraagd worden bij ALINEL.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details