Platform over gevels, glas & daken
Stratobel beGreen en Stratophone beGreen

Stratobel beGreen en Stratophone beGreen

Het eerste gelaagd veiligheidsglas en gelaagd geluidwerend veiligheidsglas met Cradle to Cradle CertifiedTM Silver(1)-keurmerk

AGC Glass Europe is de eerste glasproducent die gelaagd glas met het Cradle to Cradle CertifiedTMSilver keurmerk kan leveren. Sinds AGC in 2010 zich heeft georiënteerd op de Cradle-to-Cradle-certificering, levert de onderneming continue inspanningen om haar producten nog beter te maken. Het resultaat is dat zij het grootste aanbod van producten met C2C Silver- en C2C Bronze-certificering(2) op de markt heeft.

Stratobel gelaagd glas biedt bescherming tegen letsel, vallen, inbraak en vandalisme. Stratophone gelaagd glas biedt diezelfde bescherming en is ook geluidwerend, dankzij een transparante geluidwerende tussenlaag van polyvinylbutyral (pvb) tussen de glasbladen.

Blik naar de toekomst
Stratobel beGreen en Stratophone beGreen is getest en goedgekeurd volgens de vijf prestatiecategorieën van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Vanwege de bijzondere samenstelling van Stratobel beGreen en Stratophone beGreen is het Silver-certificaat toegekend. Als gevolg daarvan maken deze nieuwe toekomstgerichte producten deel uit van het Stratobel-assortiment van AGC om aan de huidige marktvraag te voldoen.

Eerste project een feit
AGC is verheugd te kunnen melden dat het eerste project met AGC’s beGreen geluidwerend veiligheidsglas, in samenwerking met QbiQ Wall Systems, een feit is. QbiQ is een Nederlandse fabrikant van systeemwanden en heeft net als AGC een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid. In het vernieuwde kantoor in Den Haag van BDO Accountants & Adviseurs worden de scheidingswanden uitgevoerd met Stratophone beGreen. Zowel BDO als QbiQ hechten veel waarde aan het werken met verantwoorde producten. AGC’s Stratophone beGreen vult hiermee de wensen van deze twee ondernemingen perfect in.

Door te kiezen voor Cradle to Cradle Silver gecertificeerde producten als Stratobel beGreen of Stratophone beGreen, kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd meer duurzame projecten opleveren en hogere scores behalen op certificering voor gebouwen, zoals BREEAM en LEED.

Voor meer informatie over de milieuactiviteiten van AGC verwijzen wij u graag naar het duurzaamheidsverslag op www.agc-glass.eu.

Meer weten over hoe AGC-producten u kunnen helpen om in aanmerking te komen voor certificaten voor groene gebouwen zoals LEED of BREEAM? Ga dan naar www.agc-yourglass.com/tools.


(1) Cradle to CradleTM is een certificeringskeurmerk dat wordt verstrekt door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

(2) Silver: Planibel Floatglas; iPlus, Energy, Stopray en ipasol-glas met magnetroncoating; Coating on Demand en Coating on Demand T; Lacobel- en Matelac-lakglas; met zuur gemateerd Matelux-glas; Loodvrije Mirox 4Green-spiegels; Pyrobel(ite); Imagin- en Oltreluce-figuurglas; gelaagd Stratobel beGreen- en gelaagd Stratophone beGreen-glas. Bronze: Mirox MNGE-spiegels; gelaagd Stratobel- en Stratophone-glas; Thermobel- en iplus-/ipasol-isolatieglas. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details