Platform over gevels, glas & daken
Strakke look en feilloze afwerking met aluminium gevelbekleding

Strakke look en feilloze afwerking met aluminium gevelbekleding

De vraag naar onderhoudsvriendelijke gevelbekleding waarmee karakter gegeven wordt aan een gebouw neemt toe. Steven Maes, van oorsprong designer en projectingenieur, zocht telkens naar nieuwe technieken die hij in combinatie met hoogwaardige gevelproducten in kon zetten om zo gebouwen een unieke uitstraling te geven. Hij richtte het bedrijf RTEK op, dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert.

Eigen systemen

Met zijn jarenlange kennis en ervaring, ontwikkelde Maes een systeem voor gekleefd aluminium en een verfijnde toepassing voor aluminium cassettes. De strakke look en feilloze afwerking maken van gekleefd aluminium een stijlvolle en duurzame oplossing. Beide technieken worden al veelvuldig toegepast in renovatie- en nieuwbouwprojecten.

RTEK blijft innoveren en op basis van allerlei nieuwe technieken worden meer vernieuwende systemen ontwikkeld. “Inmiddels is er ook een geprofileerd aluminium gevelsysteem én een systeem voor het toepassen van aluminium gevelschindels.” Het is duidelijk dat de unieke zelfontwikkelde systemen van RTEK bijdragen aan het strakke mooie eindresultaat en het karakter van een gebouw.   

Licht- en schaduwspel door het geprofileerde gevelsysteem van RTEK.

 

Aluminium op maat en smaak

Maes vult aan: “Door het toepassen van gevelschindels kun je zowel een traditionele als moderne uitstraling bereiken. De vraag er naar mag dan niet zo groot zijn, maar eenmaal toegepast ontstaat een ware eyecatcher.” Bij het geprofileerde aluminium gevelsysteem ziet Maes meer evolutie: “Geprofileerd aluminium voegt een extra dimensie en aantrekkelijk schaduwspel toe aan elk gebouw. Het is een ware trend en de concurrentie neemt toe. Wij werken niet met een vast gamma, zoals sommige grotere bedrijven, waardoor we juist snel kunnen ontwikkelen. Flexibel meedenken, snel inspelen op nieuwe trends én profilering op maat gemaakt voor de architect, dát doet RTEK!” Het bedrijf is jong, dynamisch en in volle groei. “De passie voor innovatie en materialen zorgt voor almaar nieuwe ambitieuze projecten. Daarom zijn we altijd op zoek naar goede mensen als aanvulling op ons team, zodat we ook in de toekomst mooie architecturale realisaties neer kunnen zetten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details