Platform over gevels, glas & daken
Strakke en veelzijdige panelen sieren gevel van ‘villa Reeuwijk’

Strakke en veelzijdige panelen sieren gevel van ‘villa Reeuwijk’

Aluminium composiet van ALUCOBOND® wint aan populariteit. Architecten kiezen steeds vaker voor deze strakke en veelzijdige panelen, vanwege de unieke uitstraling, de gebruiksduur en de bijzonder goede prijskwaliteitverhouding. Aan het woord is Gerard Zwijnenburg van 3ACP. De sleutel tot het succes van ALUCOBOND® zit echter in de vakkundige assemblage en montage van het product.

De specialisten van 3ACP kennen de aluminium gevelpanelen van ALUCOBOND® als geen ander. “Door onze jarenlange ervaring weten we wat er nodig is om het ontwerp vanaf de tekentafel tot in de kleinste details op de bouwplaats te realiseren,” zegt Zwijnenburg. “Zo hebben we in opdracht van Marbouw ons licht laten schijnen op de toepassing van ALUCOBOND®-gevelpanelen voor een moderne villa in Reeuwijk. Mei architect and planners had een strak uiterlijk met mooie, fijne belijningen en strakke vouwlijnen voor ogen. In aluminium composiet is dat perfect te realiseren.”

Een strak uiterlijk met mooie, fijne belijningen en strakke vouwlijnen is in aluminium composiet perfect te realiseren.

 

Complexe details

In de gevel van de villa is in totaal een kleine 500 m2 aan ALUCOBOND®-panelen verwerkt door 3ACP in samenwerking met het eigen montagebedrijf JG Systeembouw. “Een vakkundige assemblage en montage is een randvoorwaarde, zeker bij complexe detailleringen zoals hier in Reeuwijk,” stelt Zwijnenburg. “Zo hadden we te maken met hele bijzondere details waarbij glasplaten werden ingepast in het aluminium composiet en is op diverse locaties ook de zonwering volledig geïntegreerd in de panelen. Het resultaat is verbluffend: een mooie strakke en ranke belijning van het aluminium composiet in de kleur Urban 363 zwart. Prettige bijkomstigheid van ALUCOBOND® is dat het een anti-dreun materiaal betreft. Omstanders of bewoners ervaren geen storende geluiden bij bepaalde weersinvloeden, zoals regen of hagel.”

3ACP houdt al vele jaren materiaal van ALUCOBOND® tot een plaatlengte van 6.800 mm op voorraad in de eigen vestiging in Midden-Nederland. “In samenspraak met 3A, de producent van het materiaal, hebben wij deze voorraad onlangs verder uitgebreid, zodat voor een groot deel van het assortiment geen minimale afname meer geldt. Zo kunnen wij nog sneller op de groeiende vraag inspelen.” Op de vernieuwde website van 3ACP is te zien welke kleuren direct beschikbaar zijn.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details