Platform over gevels, glas & daken
Strakke aluminium honingraat gevelbanden voor kantoorgebouw Paulina in Maasdijk
Paulina Maasdijk: een ware eyecather van het Westland.

Strakke aluminium honingraat gevelbanden voor kantoorgebouw Paulina in Maasdijk

Als specialist in gevelbekleding bedenkt, ontwerp, creëert en monteert Aldowa spraakmakende gevels van metaal en composiet. “Ieder project verdient een product dat dát specifieke ontwerp het best tot haar recht laat komen”, vindt Jacques Heijboer, operationeel manager voor de Aldowa Composites tak. “Voor project Paulina in Maasdijk hebben we een in het oog springende gevelband inclusief roosters gerealiseerd, wat bijdraagt aan de unieke uitstraling van dit stoere en esthetisch zeer fraaie kantoorgebouw.”

Binnen Aldowa zijn er een aantal productgroepen: Metaal (aluminium, staal, rvs) Composiet en Zon-/warmtewingevels. “In die laatste productgroep werken we inmiddels met een aantal partners samen om uiteenlopende types zonnepanelen in de gevel te verwerken”, zegt Heijboer. “Zo zorgen we dat iets niet alleen mooi is, maar ook functioneel en duurzaam.” Afgelopen jaar heeft Aldowa alle activiteiten onder één dak gebracht en daarmee ook nog een flinke verbetering op het gebied van duurzaamheid gerealiseerd. “In deze prachtige, duurzame locatie met nieuwe productiehal delen we kennis, versterken we elkaar, bundelen we krachten en halen we het beste in elkaar naar boven.”

Breed inzetbaar

“Wij zijn de partij met ontzettend veel expertise die breed inzetbaar is in metalen gevelbekleding. Enerzijds kun je met een ontzettend complex ontwerp komen, dat ons krachtige engineeringsteam volledig in 3D uitwerkt en waarbij de meest complexe vormen vervolgens in ons eigen machinepark geproduceerd worden. Anderzijds kunnen wij ook de eenvoudiger recht-toe-recht-aan productie verzorgen. Wat het vraagstuk ook is, we zitten graag vroeg aan tafel bij de architect en opdrachtgever om met elkaar tot een haalbaar en maakbaar gevelontwerp te komen.”

De aluminium honingraat gevelbanden van Aldowa lopen zowel over de buitengevel als de binnengevel, wat zorgt voor een mooie eenheid.

Eyecatcher van het Westland

Dat was ook het geval bij project Paulina in Maasdijk waar Aldowa door Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling gevraagd was de gevelbanden voor dit gebouw te realiseren. “Al in een vroeg stadium hebben we in nauwe samenwerking met Moen & Van Oosten Architekten het detail ontwikkeld voor dit project en is er een esthetisch zeer fraai en tegelijkertijd maakbaar concept ontstaan.”

Aluminium honingraat

Voor de gevelband is gekozen voor aluminium honingraat. “Een lichtgewicht en duurzaam materiaal”, legt Heijboer uit. “Dankzij onze expertise en een state-of-the-art machinepark, is het ons gelukt om panelen van 1 meter hoog en 5,5 meter lengte te produceren. Niet alleen een heel sterk geheel, ondanks de afmetingen en de flinke uitval van 1 meter uit de gevel, maar ook heel strak in aanzicht. Om de gevelbanden aan de vliesgevel te monteren, is er een systeem bedacht en speciale detaillering toegepast: er zijn geen doorvoeren naar binnen toe, terwijl de gevelband daadwerkelijk door naar binnen loopt, in dezelfde hoogte en breedte.” Dit principe heeft Aldowa al eens vaker succesvol toegepast bij project De Walvis in Amsterdam. Naast de honingraat gevelbanden heeft Aldowa ook de looproosters en plafondroosters van de gevelband geleverd en gemonteerd, als ook de valbeveiliging aan die gevelbanden en de dakkappen/zetwerken. Heijboer is bijzonder trots op het feit dat het gelukt is de aluminium honingraatpanelen als buitentoepassing in dit soort formaten te realiseren. “Dankzij de uitstekende samenwerking met alle partijen en een perfecte engineering vooraf, bleek tijdens de uitvoering dat alles haarfijn en naadloos op elkaar aansloot. Iedereen is erg te spreken over dit succesvolle traject met een superstrak kantoorgebouw als eindresultaat!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details