Platform over gevels, glas & daken
Stijlvolle combinatie van design en functionaliteit
Het strakke design van deze woning rijmt perfect met de esthetische kwaliteiten van Type A.

Stijlvolle combinatie van design en functionaliteit

Bij Alinel, producent van aluminium profielen voor verticale gevelbekleding, bewandelen ze allerminst het geijkte pad. Binnen het bedrijf denken ze liever buiten de kaders: creatief en onbegrensd. En dat zie je terug in de producten die voor zowel woningen, kantoren als bedrijfsgebouwen inzetbaar zijn. Want die gaan duidelijk verder dan pure functionaliteit. “Onze geïntegreerde oplossingen geven gebouwen een uniek accent en zorgen zo voor een esthetische meerwaarde”, zegt marketing manager Jan Beernaert namens het vanuit het Belgische Aalter opererende bedrijf. “Zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen.”

Vanaf de start in 2013 heeft het bedrijf van oprichter Jan De Paepe mooie stappen gezet. De opmars heeft alles te maken met het bijzondere productengamma van Alinel: een bonte waaier van werkelijk schitterende gevelbouwoplossingen die naadloos in elk architectonisch geheel passen. Toepasbaar op gevels en ramen, deuren en garagepoorten, en toegangshekken en -poorten. “Met onze onderhoudsvriendelijke en volledig modulaire oplossingen geven we architecten, bouwkundig aannemers en particulieren alle mogelijkheden om een gebouw te personaliseren”, vertelt Beernaert. “Subtiel, strak, tijdloos én duurzaam. Alinel zet hoog in op circulair bouwen en heeft alle respect voor de natuur. Daarom maken we voor de vervaardiging van onze premiumproducten gebruik van gerecycled aluminium; een licht en sterk materiaal. Zo dragen we bij aan een duurzame samenleving.” 

Tand-haakverbinding

Het meest kenmerkende aspect van de Alinel-gevelbekleding is de mogelijkheid om eigen accenten aan te brengen. In elke situatie en voor elke toepassing. Wil je een garagepoort in je gevel verwerken, de brievenbus en voordeur naadloos op elkaar afstemmen of een saaie muur omtoveren tot een echte eyecatcher? Met Alinel kan het allemaal. Het geheim zit ‘m in de gepatenteerde tand-haakverbinding, een doordachte vinding waarmee de gevelprofielen onzichtbaar kunnen worden bevestigd en die ramen, deuren en poorten naadloos doen opgaan in het geheel. Daarnaast zorgt de tand-haakverbinding voor de snelste montage in de markt. 

Het strakke design van deze woning rijmt perfect met de esthetische kwaliteiten van Type A.

Nieuwe reeks

Speciale aandacht vraagt Beernaert voor de Alinel Type B Wood, een nieuwe productreeks die tijdens de Batibouw-beurs in mei 2022 een regelrechte voltreffer bleek. De producten worden tijdens de vervaardiging voorzien van een speciale folie met houttint: Oak Malt of Oak Toffee. Die oppervlaktebehandeling geeft de architect en aannemer het beste van twee werelden. “Binnen dit type wordt de duurzaamheid en lichtheid van aluminium mooi gecombineerd met de authentieke en warme look van echt hout”, vertelt Beernaert. “Juist die mix, opgeteld bij de vele voordelen van aluminium ten opzichte van hout, zorgden bij de bezoekers van de beurs voor vele enthousiaste reacties.”

Design meets function! Een naadloos geïntegreerde sectionaalpoort met Alinel Type D.

Altijd een oplossing

Het gamma van Alinel telt vijf verschillende typen standaard gevelbekledingen. Varianten die garant staan voor het ultieme maatwerk en naar wens met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Type A: ‘The original’. Verticale symmetrische blokken creëren een strakke en stijlvolle bekleding met vrijwel onbegrensde mogelijkheden.

Type B: Het antwoord op de vraag van ontwerpers en professionals die nét iets meer willen. Dankzij het blokprofiel en de brede tussenvlakken veelzijdig toepasbaar: voor gevels, ramen, deuren, poort- en hekwerkconstructies.

Type B Wood: De houtoppervlaktevariant, verkrijgbaar in Oak Malt en Oak Toffee. Esthetiek en duurzaamheid in natuurlijke harmonie.

Type C: Gedurfd en uniek dankzij de onregelmatige vlakken. De keuze van wie er graag uitspringt en een persoonlijk, herkenbaar accent wenst te plaatsen.

Type D: Voorzien van elegante vinnen voor een exclusieve look en naadloos geïntegreerde accenten. Deze reeks straalt in alles elegantie uit.

Type E: Een product met de uitstraling van een plankenwand, maar uitgesproken innovatief en veelzijdig. Hier staat geen limiet op de combinaties, ook met profielen van Type A en C. Een moderne klassieker in wording. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details