Platform over gevels, glas & daken
Stijlvol en tijdloos designbeslag

Stijlvol en tijdloos designbeslag

Steeds meer architecten en huiseigenaren kiezen voor een tijdloze en strakke uitstraling. Ook voor de ramen en deuren. Werd hang- en sluitwerk in het verleden vooral als een sluitpost beschouwd, anno 2020 is het een belangrijk element in het interieur. Reynaers zag die trend al vele jaren geleden aankomen en heeft een speciale afdeling opgericht die zich uitsluitend richt op het ontwerp en de ontwikkeling van beslag. Onlangs is de nieuwste lijn uitgebracht: Contour. Deze beslaglijn is gemaakt van RVS, voor een moderne en strakke uitstraling.

“Het beslag is behalve functioneel ook steeds meer een beeldbepalend element in het interieur,” begint Peter de Beer bij Reynaers verantwoordelijk voor de afdeling beslag. “Contour is een complete beslaglijn, geschikt voor ramen, deuren én (hef)schuifdeuren. Iets dat bij veel andere beslaglijnen niet mogelijk is. Vaak is de kruk voor een schuif- of vouwwand net iets anders dan voor een deur of raam. Met Contour gaan we nóg een stap verder, want het is zelfs mogelijk om de beslaglijn te gebruiken op houten binnendeuren voor één uniforme uitstraling.”

Reynaers beslag

De nieuwe beslaglijn is sinds mei dit jaar beschikbaar in ReynaPro, het Reynaers-softwareprogramma voor prijsoffertes en productieautomatisering.

Less is more

Reynaers heeft intussen vier verschillende beslaglijnen in het gamma. De Beer: “De Shield, Touch en Horizon lijnen zijn beschikbaar in een gelakte of geanodiseerde uitvoering. Contour daarentegen is volledig uitgevoerd in RVS en kenmerkt zich bovendien door een smalschild. De serie volgt met zijn slanke, strakke en hoekige uitstraling de trend naar ‘less is more’. Die slanke constructie maakt dat Contour voor alle Reynaers-profieltypen geschikt is, ook voor de uiterst slanke staalrenovatieserie SL 38. De RVS-beslaglijn is leverbaar in een standaard uitvoering, een SKG- of kerntrekvariant. Alle smaken zijn mogelijk. Voor alle denkbare elementen of uitvoeringen is er een oplossing in Contour.”

Reynaers beslag

Contour is een complete beslaglijn, geschikt voor ramen, deuren én (hef)schuifdeuren.

Van klassiek tot modern

De nieuwe beslaglijn is sinds mei dit jaar beschikbaar in ReynaPro, het Reynaers-softwareprogramma voor prijsoffertes en productieautomatisering. De Beer: “Alle details, technische specificaties en freesmaten voor de verwerking van het beslag in de profielen zijn hierin opgenomen. Groot voordeel is bovendien dat Contour uitwisselbaar is met de Touch- en Horizon-beslaglijn. Het freespatroon is identiek. Het is dus perfect mogelijk om een gelakte kruk uit te wisselen met een RVS-kruk. Met de introductie van de stijlvolle en tijdloze Contour-beslaglijn bieden we een compleet programma aan beslagtypen en voor elk wat wils, van een meer klassieke afgeronde variant tot een strak en tijdloos designbeslag.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details