Platform over gevels, glas & daken
Steengoed in steenstrips

Steengoed in steenstrips

De bouw traditioneel? Welnee! A&M Steenstrip Montage floreert als nooit tevoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen en voegen van alle voorkomende steenstrips, inclusief de eventuele achterliggende isolatiesystemen en is dit jaar goed voor zo’n 25.000m2 . Het is niet van traditioneel metselwerk te onderscheiden, maar wel veel sneller te verwerken, duurzamer en neemt minder ruimte in beslag. Dat laatste is zeker bij renovatie en transformatie doeleinden interessant.

Met E-Board verloopt de montage van steenstrips nóg sneller.

 

Met de slogan ‘Steengoed in Steenstrips’ verovert A&M Steenstrip Montage bouwend en renoverend Nederland. Het bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste applicateurs van Nederland. “De vraag naar een steenstrips is enorm en de markt groeit dan ook jaar na jaar,” ervaart Marlon Wessels, directeur van A&M Steenstrip Montage. “Inmiddels werken we met 26 applicateurs, 6 voegers en vrijwel permanent met vier stagiaires die we de kneepjes van het vak aanleren. Want ook het aanbrengen van steenstrips is absoluut een specialistische tak van sport.”

230m2 Plafond Kings Cross

 

Twee typen steenstrips

In feite bestaan er twee soorten steenstrips, keramische en minerale steenstrips, vervolgt Marlon. “Wij kunnen overweg met beide typen. Het grote verschil zit hem behalve in de steenstrips zelf ook in de ondergrond.    

Minerale strips zijn van pleisterwerk gemaakt en worden doorgaans op een mortelweefsellaag verlijmd waarbij de lijm ook de voeg is. De overgebleven lijm wordt rondom de steenstrip doorgestreken met een kwast. Keramische steenstrips worden met mortellijm of kit aangebracht. Desgewenst verzorgen we ook de complete achter constructie van A tot Z. Zo werken we veel met de E-Board gevelisolatie van Vandersanden. Een uniek concept waarbij het krimpvrije isolatiepaneel tegen een nieuwe of bestaande gevel wordt gemonteerd en waarop wij direct de afwerking kunnen voorzien in de vorm van keramische steenstrips. De voegen of ‘gelijdingsrillen’ zijn daarop al aanwezig doordat de platen in een mal geproduceerd worden. Dit zorgt ervoor dat de montage nóg sneller verloopt. Gemiddeld gaan we uit van zo’n 15m2 per persoon per dag.”

A&M heeft het grootste appartement van Alphen aan den Rijn voorzien van steenstrips.

 

Zelfvoorzienend

De mogelijkheden in uitstraling zijn natuurlijk eindeloos. “Steeds meer fabrikanten leggen zich toe op de productie van steenstrips. Ze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar en zijn zelfs op alle soorten hoeken en in rondingen te monteren,” legt Marlon uit. A&M Steenstrip Montage is op locatie volledig zelfvoorzienend. “We kunnen mocht het nodig zijn met onze zaagtafel zelfs op locatie steentrips zagen uit bakstenen. Ook doen we vooraf primeren waardoor de hechting beter wordt en achteraf aan hydrofoberen zodat de gevel waterafstotend wordt. Ons zusterbedrijf A&M Steigerwerken levert en monteert desgewenst ook een goedgekeurde steiger voorzien van netten en krimpfolie.”

Awarehouse Amsterdam.

 

In de afgelopen jaren hebben we een bijdrage mogen leveren aan een groot aantal projecten door heel Nederland in opdracht van gerenommeerde aannemers, gevelbouwers en architectenbureaus, zegt Marlon enthousiast. “Het gaat om nieuwbouw (o.a. nul-op-de-meter) en transformatie- en renovatieprojecten waar een grote labelsprong wordt gemaakt. Nu zijn we bijvoorbeeld bezig met een groot project in Maassluis, goed voor zo’n 4.600 m2 aan steenstrips op de gevel en hebben we recent het grootste appartement van Alphen aan den Rijn opgeleverd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details