STC college Rotterdam
01:42
14-11-2017

STC college kiest voor duurzame, innovatieve gevelbekleding

Steeds meer leerlingen kiezen voor een opleiding aan het Scheepvaart en Transport college in Rotterdam. Door deze sterke groei was het zelfs nodig om een extra gebouw te realiseren. Daarbij koos men voor de optie om het bestaande onderkomen op grotere schaal te kopiëren en via een loopbrug op de tweede verdieping met het bestaande gebouw te verbinden.

Gelegen in een maritieme omgeving aan de Rotterdamse Waalhaven is dit voor de 2.500 leerlingen een inspirerende omgeving. Beide schoollocaties vormen samen een campus waar zowel vmbo’ers als mbo’ers praktijkgericht en kwalitatief hoogwaardig onderwijs krijgen. Hier wordt de nieuwe generatie voorbereid op een carrière in de haven, logistiek, luchtvaart, rail of wegtransport. Op 29 september jongstleden had burgemeester Aboutaleb de eer om de officiële opening te verrichten.

Gevel STC college

Robertson uit Lelystad was als montagebedrijf nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe, transparante gebouw. Zij zochten contact met Primoclad BV om als leverancier van duurzame innovatieve gevelbekleding een passende oplossing voor de nieuwe gevel aan te dragen. Deze importeur biedt unieke materialen van hoogwaardige kwaliteit in alle technisch maakbare kleuren of decors. Op het gebied van gevelbekleding levert het meerdere materiaalsoorten waarmee uiterst creatief kan worden omgegaan in het ontwerp. Zo is het mogelijk gevels te creëren uit meerdere soorten materialen.

Glas gevel STC college.jpg

Zowel voor de sporthal als voor het nieuwe schoolgebouw viel de keuze voor de gevelbekleding op XPAN Cladding aluminium extrusie profielen. Als toepassing bij dit project zijn gebruikt: XPAN Xline (als vlakke gevel en plafond profielen), XPAN Wave 200 (voor het golfprofiel) en XPAN Box 200 (als boxprofiel bij de sporthal en gedeeltelijk in de voorgevel). “Om de profilering van het bestaande en het nieuwe gebouw identiek te maken, is deze oplossing speciaal voor dit project ontworpen,” zo verklaart Michel Warnaar, directeur van Primoclad. “Dit hoge kwaliteitsproduct biedt de mogelijkheid om een eigen profiel te ontwerpen dat bovendien niet vervormt en waarmee het mogelijk is ieder gewenst gevelbeeld te creëren. Het wordt bevestigd met het V-lock clipsysteem. Dit is een snel en nauwkeurig montagesysteem waarbij de gevel kan uitzetten en inkrimpen zonder te vervormen. Hierover is overleg gevoerd met de architect van DP6 Delft en ook zij keurden dit plan goed.”

STC Rotterdam

In totaal is 5.500 vierkante meter in verschillende profielen aan zowel de voor- als achterzijde van het nieuwe gebouw aangebracht. “Wij hebben hiervoor, in samenwerking met de Italiaanse producent Promoclad, speciaal twee profielen ontwikkeld,” zo verklaart Warnaar zijn uitleg. “Het is uniek dat wij dit kunnen maken en de reacties zijn dan ook eenduidig positief. Iedereen is trots op dit gebouw. De leerlingen, docenten, maar ook de beleidsbepalers in Rotterdam. Het sluit perfect aan bij de moderne architectonische uitstraling die op veel andere plaatsen in deze stad te zien is. Maar het past ook bij onze innovatieve wijze van werken. Onze business development managers denken altijd graag mee in het ontwerp. Hierdoor is het mogelijk gevels te ontwerpen in vele verschillende combinaties van materialen en kleuren of decors voor vrijwel iedere toepassing. De gevel van het STC college is daarvan het bewijs.”

Tekst: Rob Buchholz      Beeld: Primoclad, Mioulet Fotografie/DAPh

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Projecten , rotterdam , STC college

Gevelbouw partners

Moderne villa EindhovenWoontoren Ekla