Platform over gevels, glas & daken
Specialist in gevelbouwengineering

Specialist in gevelbouwengineering

Technisch tekenaars en ook nog eens gespecialiseerd in gevelbekleding zijn dun gezaaid. Dat kan Bart Ramaekers van RMS Engineering als geen ander beamen. De specialist in gevelbouwengineering verzorgt het technisch tekenwerk voor de meest uiteenlopende gevelbouwprojecten in binnen- en buitenland. 3D is daarbij de standaard onder het mom van ‘what you see, is what you get’. Een kijkje in de keuken in Valkenswaard.

RMS Engineering is een volle dochter van RMS uit België. “Sinds 2007 verzorgen we vanuit België een breed scala aan tekenwerk, ook voor Nederlandse klanten,” zegt Ramaekers. “Om meer de focus te kunnen leggen op de Nederlandse markt, hebben we midden vorig jaar een vestiging in Valkenswaard geopend. Vanuit hier werken we met Nederlandse tekenaars aan de uitdagingen waar onze klanten voor staan. We concentreren ons uitsluitend op het uitwerken van de gevel in al zijn facetten en mogelijke varianten, van HPL tot aluminium composiet en van metaal tot keramiek. Dat doen we voornamelijk in opdracht van de alom bekende en gerenommeerde gevelbouwers.”

De kracht van RMS Engineering zit hem enerzijds in de ruim 40 jaar kennis en ervaring en anderzijds in de capaciteit.

 

BIM

De kracht van RMS Engineering zit hem volgens Ramaekers enerzijds in de ruim 40 jaar kennis en ervaring en anderzijds in de capaciteit. “We hebben een grote affiniteit met gevels en zijn met ons team in staat om snel grote projecten uit te werken. Daarbij tekenen we vrijwel altijd alles uit in 3D, niet in de laatste plaats om misverstanden te voorkomen. De mens is nu eenmaal visueel ingesteld.” Volgens Ramaekers wordt er nog te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die BIM biedt. “BIM is een fantastisch instrument om bijvoorbeeld al eventuele clashes in een vroeg stadium te erkennen. Helaas loopt bij veel projecten het engineeringstraject vrijwel simultaan met de bouwactiviteiten. Dat betekent vaak dat men al aan het bouwen is, terwijl de engineering nog niet is afgerond. Dan schiet BIM zijn doel voorbij. Voor ons is het overigens een kwestie van een IFC-model maken van de 3D-tekeningen, waarna ze perfect in BIM ingeladen kunnen worden.”

Afgelopen jaar heeft RMS Engineering zo’n 28.000 m2 aan gevelbekleding uitgetekend. Dit jaar gaan ze voor minimaal 50 tot 60.000 m2.

 

Software

HiCAD, BricsCAD, Inventor,… RMS Engineering is bedreven in de meest voorkomende softwarepakketten. Ramaekers: “Ons doel is om onze opdrachtgevers zo min mogelijk werk te bezorgen. Dat wil zeggen, we leveren de bestanden aan in de gewenste formaten en extensies, zodat de klant er direct mee aan de slag kan en bestanden niet hoeft te exporteren naar andere fortmaten met mogelijk verlies van informatie en een verhoogde kans op fouten. Binnenkort zullen we het softwarepakket verder uitbreiden met onder andere CAD-Plan Athena en Revit.”

Behalve het verzorgen van de technische tekeningen merkt Ramaekers dat er in de markt ook steeds meer behoefte is aan projectcoördinatie. “Voor de gevelbekleding van Ferrari World in Abu Dhabi bijvoorbeeld hebben we niet alleen de tekeningen verzorgd, maar ook de projectcoördinatie op locatie voor rekening genomen. De klant is koning.”

HiCAD, BricsCAD, Inventor,… RMS Engineering is bedreven in de meest voorkomende softwarepakketten.

 

Afgelopen jaar heeft RMS Engineering zo’n 28.000 m2 aan gevelbekleding uitgetekend voor projecten zoals Sugar City, Cruquius en Rhapsody in Amsterdam. “Dit jaar gaan we voor minimaal 50 tot 60.000 m2,” verwacht Ramaekers. “We zijn nu bezig met de laatste fase van Sugar City en Cruquius in Amsterdam en er komen weer een aantal mooie projecten aan.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details