Platform over gevels, glas & daken
Specialist in aluminium dagkanten

Specialist in aluminium dagkanten

Als gevolg van de toenemende isolatie-eisen wordt de gevelopbouw steeds dikker. De dagkant – de afstand van de buitenzijde van het raam tot aan de voorkant van de gevelbekleding – wordt dus ook steeds groter. Architecten en uitvoerders staan dus voor de uitdaging om ook die dagkant van een esthetische afwerking te voorzien. URSUS profileerde zich de laatste jaren tot de specialist van dergelijke aluminium dagkantoplossingen die onder de productnaam ROUNDAL worden gecommercialiseerd.

Specialist in aluminium dagkanten

Van toeleverancier van aluminium plaat-en plooiwerk voor de ramen- en deurensector tot specialist in esthetische aluminium gevelbekleding en gevelaccenten, URSUS heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. “Een schoolvoorbeeld van zo’n ‘hot en gewild’ gevelaccent zijn de aluminium dagkanten,” weet zaakvoerder Jan De Paepe. “Tijdens onze groeicyclus als toeleverancier van aluminium zetwerk, hielden we de vinger aan de pols van de evoluties die zich aan het afspelen waren binnen de bouwsector. We hadden onszelf van bij de opstart in 2004 als doel gesteld ooit eigen producten te willen gaan ontwikkelen. Het is die constante drive en focus die ons bewust of onbewust waarschijnlijk tot bij deze nieuwe niches bracht.”

Esthetisch en economisch

“Samen met de evolutie van de wijzigende gevelopbouw ontstond ook de vraag naar een economische en esthetische afwerking van die dagkant,” vervolgt De Paepe. Het bleek een gat in de markt. URSUS moest zelfs nieuwe benamingen uitvinden voor de verschillende types van dagkantoplossingen. “Dit vooral om verwarring te vermijden in de communicatie met zowel architecten als uitvoerders. Vandaag onderscheiden we verschillende varianten. Onder Raamkaders verstaan we een licht uitspringende kader in enkelvoudig plaatwerk, waarbij de kozijnen in het gevelvlak blijven. Ook bij de Geveldozen bevinden de kozijnen zich nog steeds in het gevelvlak, maar is er een dominantere uitspringende doosconstructie die volume brengt rondom het raam en in de gevel. De Raamboxen slaan op de toepassing waarbij het kozijn (raamgeheel) mee springt naar de buitenkant van de uit de gevel springende box, en zelfs beloopbaar is. Deze allernieuwste ontwikkeling van partnerbedrijf Alulog nv is zo uniek dat zij binnen het gamma een eigen productnaam kreeg: WINDOX ofwel window in a box. URSUS treedt hier op als exclusieve Benelux-verdeler.”

Specialist in aluminium dagkanten

URSUS is specialist in aluminium dagkantoplossingen die onder de productnaam ROUNDAL worden gecommercialiseerd.

 

Daarnaast zijn er volgens De Paepe binnen het gamma van types verschillende oplossingen uitgewerkt voor elke mogelijke bouwsituatie en problematiek. “Zo bestaat er ons type RDM Modular die als een ‘mecano’-kit eenvoudig zelfs op de bouwwerf geassembleerd kan worden, maar wel tot 1.100 Pascal waterdichtheid kan bieden voor pleistergevels. Ook hebben we door middel van speciale lastechnieken uiterst lichte geveldozen ontwikkeld, die bijna zelfdragend zijn en scherp ogen op de hoeken en lasnaden. Het is ook niet verwonderlijk dat deze goed scoren bij architecten. Onze jarenlange ervaring en voorsprong op onze concurrenten maakt dat we ons hierin vandaag marktleider mogen noemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details