Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Software voor geïntegreerd ontwerpen én produceren

Bankier-02

Tekst | Roel van Gils

Beeld | ISD Benelux

14 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bij de gevelbouwer ontbrak het echter aan degelijke software waarin zowel het ontwerp als de aansturing van het productieproces geregeld kon worden. In de praktijk betekende dat telkens twee processen doorlopen, dus meer kans op fouten. Dat is nu verleden tijd. Na een intensieve testfase met HiCAD is Van Hoesel overtuigd.

Details De Bankier in HiCAD.

Het is niet de eerste keer dat we experimenteren met nieuwe software, begint Ruud Baelemans van Van Hoesel. “In het verleden zijn we bezig geweest met andere pakketten tot zelfs de operationele fase aan toe. De software werd aan de voorkant op een bepaalde manier verkocht, maar bleek in de praktijk totaal niet te werken. Op aanraden van een ander bedrijf zijn we de mogelijkheden van HiCAD gaan onderzoeken. Om onszelf niet weer in de vingers te snijden en de software alvorens implementatie goed aan de tand te voelen, hebben we de zekerheid ingebouwd van een uitgebreide testfase. We hebben de samenwerking met ISD Group opgezocht, leverancier van HiCAD, met als doel om elkaar al of niet te overtuigen gedurende een periode van zes maanden.”

Woontoren De Brabander in Tilburg.

Twee werelden ineen

Opvallend aan HiCAD is de hele goede combinatie tussen het werktuigbouwkundige- én het bouwkundige aspect, vervolgt Baelemans. “Dat is juist waar onze behoefte ligt en waar het aan ontbreekt bij bijvoorbeeld Revit. Ons primaire product, het ontwikkelen en produceren van aluminium kozijnen, is puur werktuigbouwkunde. De toepassing ervan is echter 100% bouwkunde waar bouwfysica, wind- en waterdichtheid en bouwkundige eigenschappen een rol spelen. HiCAD verenigt beide werelden in één pakket. Een directe koppeling met LogiKal zorgt er bovendien voor dat als er op één plek iets wordt veranderd, deze wijzigingen automatisch worden gesynchroniseerd in HiCAD. Ook de flexibiliteit van het pakket is enorm. Het is zelfs mogelijk om de software te customizen door bepaalde combinaties of voorinstellingen zelf te programmeren. Met dank overigens aan de goede instructie van de specialisten bij ISD. Ook wordt gewerkt aan specifieke invoegtoepassingen van raam- en deurbeslag en aan een tool die als maatwerk voor ons wordt geschreven om IFC-propertysets zelf te kunnen verrijken en aanvullen waar nodig vanuit HiCAD.”

Details De Brabander in HiCAD.

Na de testfase van zes maanden, zijn we overtuigd van de kwaliteiten van HiCAD, resumeert Baelemans. “Er zijn nog wel wat zaken die we samen moeten aanpakken, maar ISD is een partij die daarvoor open staat, in mee wil denken en daarop acteert. Het is absoluut een pakket om rekening mee te houden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details