Platform over gevels, glas & daken
Snel en veiliger stellen en optoppen van metselprofielen
De Profielsteller wint aan populariteit. Steeds meer aannemers maken gebruik van het innovatieve systeem dat genomineerd is voor de Hibin Fabrikant van de Toekomst 2021 in de categorie hindervrije bouwlogistiek.

Snel en veiliger stellen en optoppen van metselprofielen

Het product is zelfs genomineerd voor de verkiezing Hibin Fabrikant van de Toekomst 2021. Ervaringsdeskundige Johan Böhm van het gelijknamige metselbedrijf geeft samen met projectbegeleider Paul Hol tekst en uitleg over de Profielsteller bij een nieuwbouwproject in Zwanenburg.

Weber Beamix bewijst met de Profielsteller dat zelfs het alom gekende stellen en optoppen van metselprofielen op een veel efficiëntere manier kan gebeuren.

Nabij het Wandelpark Zwanenburg in de bocht van de Van Hallstraat en de Kuyperlaan worden vier grote 2-onder-1-kapwoningen gerealiseerd. Johan Böhm is verantwoordelijk voor het metselwerk in halfsteens verband. “In het project verwerken we in totaal zo’n 40.000 langformaat gevelstenen, uitgevoerd met een doorgestreken voeg (pointeren). Via Paul van Hol ben ik enkele jaren geleden in aanraking gekomen met de Profielsteller. Dit is inmiddels het vierde project dat ik met het unieke stelsysteem realiseer. Ik ben namelijk een voorstander van doorstrijken: het geeft een veel sterkere voeg. De Profielsteller leent zich hier uitstekend voor.”

Nabij het Wandelpark Zwanenburg in de bocht van de Van Hallstraat en de Kuyperlaan worden vier grote 2-onder-1-kapwoningen gerealiseerd. 

Veel minder profielen en onderdelen

De Profielsteller is ontwikkeld voor het snel en veilig stellen en optoppen van metselprofielen, zegt Paul Hol van Weber Beamix. “Door het profiel eenvoudig weg te kantelen of in zijn geheel uit de grondplaat te tillen, is de gevel vrij om te isoleren en door te strijken. De metselaar kan eenvoudig pointeren bij inwendige hoeken en er zijn veel minder metselprofielen nodig. Hij maakt vervolgens de voetsteun weer schoon en zet het profiel weer terug op exact dezelfde plaats; de maatvoering blijft ongewijzigd.” Johan kan dat als geen ander beamen en zegt: “Eenmaal gewend aan het systeem, het vraagt nu eenmaal wat aanpassingen, kun je veel sneller werken. Je krijgt er vanzelf handigheid in en hoeft geen timmerman meer in te schakelen om schoren te vervangen of weg te halen. Ook het stellen gaat veel sneller. En zoals Paul al aangeeft, zijn er veel minder profielen en onderdelen nodig. Tengels en schoren behoren tot het verleden.” 

De Profielsteller is ontwikkeld voor het snel en veilig stellen en optoppen van metselprofielen

Netter en strakker eindresultaat

Omdat je met de Profielsteller volledig tegen het metselwerk aan kunt stellen, is van maatafwijkingen geen sprake meer. “Het resultaat is een veel nettere gevel met haaks metselwerk,” concludeert Johan. “De steiger kan bovendien dichter op de gevel worden geplaatst, omdat er geen glijprofiel meer nodig is. Daarmee spaar je dus ook een vierde plank of een binnenleuning van de steiger uit.” Door het gemak waarmee de Profielsteller zich laat installeren, stelt Johan in negen van de tien gevallen nu zijn eigen profielen. “Het komt de continuïteit van een project absoluut ten goede. Ook gebruik ik het systeem regelmatig voor het stellen van trappen met haakse hoeken. Behalve de Profielsteller, werk ik op dit project met een doorstrijkmortel, eveneens van Weber Beamix. Ik zweer erbij. De service is goed, maar ook de kennis en feedback. Als er wat is of ik heb een proefmonster nodig, dan wordt dat direct geregeld. Het is heel prettig samenwerken.”

De Profielsteller wint aan populariteit

Steeds meer aannemers maken gebruik van het innovatieve systeem dat genomineerd is voor de Hibin Fabrikant van de Toekomst 2021 in de categorie hindervrije bouwlogistiek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details