Platform over gevels, glas & daken
Zonwering

Slimme zonwering verlaagt koellast van kantoorgebouw Van Marcke

Wie vaak langs de E17 autosnelweg rijdt, kan er niet naast kijken: het gigantisch kantoorgebouw van groothandel Van Marcke. Het nieuw gebouw in Aalbeke (BE) van de Belgische distributeur van sanitair en verwarming is een showcase van duurzame technieken: geothermische verwarming, brandstofcellen, groene stroom én architecturale zonwering.   BREEAM Het bedrijf streefde met de bouw […]

van-marcke-kortrijk-ducosun-wing-26-kopieren

1 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wie vaak langs de E17 autosnelweg rijdt, kan er niet naast kijken: het gigantisch kantoorgebouw van groothandel Van Marcke. Het nieuw gebouw in Aalbeke (BE) van de Belgische distributeur van sanitair en verwarming is een showcase van duurzame technieken: geothermische verwarming, brandstofcellen, groene stroom én architecturale zonwering.

De aluminium DucoSun Wing lamellen bieden op een structurele manier een oplossing in de strijd tegen oververhitting en zorgen tegelijk ook voor extra architecturaal cachet.

 

BREEAM

Het bedrijf streefde met de bouw van haar nieuw distributiecentrum naar een BREEAM certificaat. Dit duurzaamheidslabel staat voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord, van een duurzaam gebouwconcept tot het gebruik van duurzame technieken en materialen. Maar liefst 12.960 zonnepanelen sieren het dak van het nieuwe distributiecentrum. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor voor extra comfortbeleving.

Oververhitting voorkomen

Tijdens de wintermaanden zorgt laag invallende zonnestraling op de kozijnen voor een welgekomen hoeveelheid warmte-energie. Maar het zonlicht heeft ook zijn schaduwkantjes. Om oververhitting tegen te gaan in de zomer komt het er op aan om zoveel mogelijk zonnestraling op glasvlakken te vermijden. De architecturale zonwering DucoSun Wing biedt hiertegen soelaas. Resultaat? Een daling van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder energieverslindend koelsysteem.

De vleugelvormige lamellen fungeren als een extra schil voor de vliesgevel.

 

Vleugelvormig lamel

De aluminium DucoSun Wing lamellen bieden op een structurele manier een oplossing in de strijd tegen oververhitting en zorgen tegelijk ook voor extra architecturaal cachet. De vleugelvormige lamellen fungeren als een extra schil voor de vliesgevel. In het kantoorgebouw van distributeur Van Marcke werd tot in de details berekend om het binnenvallend zonlicht te breken en zo te voorkomen dat de binnentemperaturen op warme dagen te hoog oplopen én dat de medewerkers in het kantoor geen last hebben van vervelende reflecties op hun schermen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%