Platform over gevels, glas & daken
Slimme toegang, comfortabel op afstand
Dankzij innovatieve Smart Home-functies kunnen bewoners én beheerders hun deuren nog centraler aansturen, vergrendelen en/of controleren.

Slimme toegang, comfortabel op afstand

Mooie combinaties van functies én design

SIEGENIA bekijkt ruimtelijk comfort met een allround blik. Inspelend op trends als connectiviteit en mobiliteit, ontwikkelt het bedrijf elke dag nieuwe, slimme oplossingen. Ook als het om toegangscontrole gaat. Dankzij innovatieve Smart Home-functies kunnen bewoners én beheerders hun deuren nog centraler aansturen, vergrendelen en/of controleren. Bovendien kunnen de systemen eenvoudig op afstand of onderweg worden bediend.

De bediening op afstand van het toegangscontrolesysteem vormt een krachtige aanvulling op de SIEGENIA Comfort App, vertelt Frank ­Dijkhof, technisch commercieel adviseur bij KFV, onderdeel van de SIEGENIA groep. “De app was al via het lokale WLAN-netwerk (wifi) te bedienen, maar dankzij de Smart Home toepassingen wordt nu ook bediening op afstand mogelijk. Je hoeft niet langer in het bereik van je eigen woning te zijn, om de Smart Home installaties te beheren.”

Altijd en overal in control

Bevoegde personen hebben op elk moment en vanaf elk plaats toegang tot hun gebouw(en), benadrukt hij. “Op hun smartphone of tablet kunnen zij bijvoorbeeld eenvoudig een pincode aanmaken, waarmee gasten toegang krijgen tot hun vakantiehuis. Maar ook een pincode waarmee bouw- of onderhoudspartijen binnen een bepaald tijdvak de woning kunnen betreden, zonder dat je hier als bewoner voor thuis hoeft te blijven. Of een pincode waarmee (thuis)zorgmedewerkers gemakkelijk naar binnen kunnen, indien bewoners zelf niet in staat zijn om naar de deur te lopen. En zo zijn er nog tal van mogelijkheden denkbaar. De pincodes kunnen op elk moment aangepast of ingetrokken worden. Bovendien kunnen beheerders/bewoners automatische push-berichten (terugmeldingen) ontvangen, zodra deuractiviteiten worden waargenomen. Hierdoor komen veiligheid en comfort perfect samen. Beheerders en bewoners blijven altijd en overal in control.”

De digitale toegangscontrolesystemen van SIEGENIA (keypad, vingerscanner en transponder) combineren slimme comfortfuncties met een elegant en strak design, een eenvoudige bediening en veilig toegangsbeheer.

Elegant design, maximaal bedieningscomfort

De digitale toegangscontrolesystemen van SIEGENIA (keypad, vingerscanner en transponder) combineren slimme comfortfuncties met een elegant en strak design, een eenvoudige bediening en veilig toegangsbeheer. “SIEGENIA ontwikkelde de keypad en vingerscanner in het bijzonder voor de Smart Home toepassingen in de particuliere woningbouw”, aldus Dijkhof. “Grote voordelen van de keypad en vingerscanner zijn de uitgebreide toegangsregistratie, een overzichtelijk gebruikersbeheer en een uitgekiende tijdcontrole. Ook is de kleur op de keypad/vingerscanner eenvoudig aan te passen, dankzij 10 kleuren LED’s. Hierdoor gaat de techniek naadloos op in de kleurstelling van de deur en/of de architectuur van het gebouw.” De transponder vormt een ideale oplossing voor met name zakelijke objecten.

Eenvoudige, efficiënte verwerking

De digitale toegangscontrolesystemen gooien ook hoge ogen bij de verwerking en montage. “De toegangscontrolesystemen beschikken over identieke freesmaten. Bovendien kunnen zij eenvoudig en rechtstreeks aangesloten worden op het KFV motorslot, zonder dat aparte besturingseenheden nodig zijn”, aldus Dijkhof. “Een ongecompliceerde bedrading en unieke plug-and-play stekkerverbindingen garanderen een doeltreffende en foutloze montage. Naar wens kunnen eenvoudig netwerkkoppelingen voor Smart-Home-scenario’s gerealiseerd worden, zoals integratie van de voordeur in het alarmsysteem. Een I/O-module maakt bovendien de aansturing van componenten van derden mogelijk.” 

Indien gewenst kunnen met de SIEGENIA Comfort App ook de ­SIEGENIA Smart Home raamaansturingen, hefschuiftechnieken, ventilatoren en sensoren comfortabel en intuïtief worden bediend. Zo wordt Smart wonen naar het allerhoogste niveau getild.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details