Platform over gevels, glas & daken
Slimme oplossingen voor het plaatsen van dak- en wandpanelen

Slimme oplossingen voor het plaatsen van dak- en wandpanelen

In de bouw worden er steeds strengere eisen aan de arbeidsomstandigheden gesteld. Tegelijkertijd worden bouwelementen alsmaar groter en zwaarder door de toenemende isolatie-eisen en de trend van modulair bouwen. Tel de krapte op de arbeidsmarkt daarbij op en het is zoeken naar oplossingen om het steeds zwaarder wordende werk met minder mankracht tóch snel en efficiënt uit te voeren. Een firma die daar wel raad mee weet is VIAVAC vacuum lifting BV, dé specialist op het gebied van vacuümhijsgereedschappen.

viavac_3_montage-gevelelementen-kopieren

VIAVAC beschikt over een ruim assortiment vacuümheffers waarmee zij de klant bij elk projectsoort van het perfecte hijsgereedschap kunnen voorzien.

 

De meeste werkgevers hebben gelukkig steeds meer oog voor veilig werken en streven naar duurzame inzetbaarheid van haar werknemers. Hans Alblas, Sales en Export manager bij VIAVAC, vertelt wat zij kunnen bijdragen. “Zuignappen zijn bij uitstek hét middel voor het snel, veilig en beschadigingsvrij plaatsen van bouwelementen. VIAVAC ontwikkelt en produceert vacuümheffers waarmee dak- en gevelelementen op een efficiënte, gezonde en veilige wijze geplaatst kunnen worden. Door modulaire producten te maken, zijn deze voor allerlei toepassingen inzetbaar en bieden wij oplossingen voor het monteren van panelen in de breedste zin van het woord. Daarnaast bestaat de mogelijkheid te kiezen tussen een enkel of dubbel vacuümcircuitapparaat. Bij een dubbelvacuümsysteem zit de extra veiligheid geïntegreerd in het systeem en werkt daardoor nóg sneller en efficiënter.”

viavac_4_golfpanelen-kopieren

Onze zuignap is geschikt voor alle typen golfpanelen, zodat montagebedrijven niet voor elk paneel een nieuwe zuignap nodig hebben.

 

Snelle levering en servicegericht

“Zowel bij verkoop als verhuur ontzorgen we de klant. Bijvoorbeeld door onze machines op de bouwplaats af te leveren of door goede transportmiddelen mee te leveren. Hierdoor wordt schade tijdens het transport van de machines voorkomen. Ook  hebben we een eigen servicedienst, die direct op eventuele storingen kan reageren zodat de vacuümheffer zo snel mogelijk weer in bedrijf gaat. Daarnaast verrichten wij keuringen en reparaties op locatie en dankzij onze grote voorraad kunnen we huurmachines inzetten om extra capaciteit op te vangen.” Alblas besluit: “Alles wat we leveren, is in eigen beheer ontwikkeld. Onze engineersafdeling bedenkt, tekent, volgt nieuwe ontwikkelingen op en haalt veel expertise uit de verhuur van onze machines. Gewenste aanpassingen worden snel doorgevoerd of meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo blijf je innovatief. Het is leuk om te merken dat er een wisselwerking ontstaat met de paneelfabrikanten. Als zij een nieuw sandwichpaneel ontwikkelen, informeren ze bij ons of wij daar al een geschikt hijsgereedschap bij hebben. Is deze er nog niet, dan gaan wij die ontwikkelen zodat er meteen een montageoplossing is zodra zij met het nieuwe paneel de markt op gaan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details