Platform over gevels, glas & daken
Slimme combinatie van isolatie en gevelafwerking

Slimme combinatie van isolatie en gevelafwerking

De geïsoleerde gevel wordt steeds interessanter, nu men steeds meer bezig is met het verduurzamen van onze gebouwen. Daarnaast wordt het gevelbeeld steeds belangrijker. Als totaalaanbieder van gevelproducten heeft Knauf een aantal vooruitstrevende geveloplossingen in haar assortiment.

Knauf

Niels Vrijenhoek, market manager stuc en gevel: “Naast alle bekende geveloplossingen, blijven we met onze specialistische kennis vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, innovatieve systemen ontwikkelen. Knauf Skin is ons systeem om een woning te isoleren én de gevel prachtig af te werken. Zowel bij nieuwbouw als renovatie. Er wordt een geïsoleerde schil om het gebouw gecreëerd
waardoor er een aangenaam binnenklimaat ontstaat met extra leefcomfort. Koel in de zomerperiode en energiebesparend in de wintermaanden. De buitenmuur kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Stucgevels winnen aan populariteit, maar een nadeel is dat de gevels aangetast worden door algen- en schimmelgroei. Ons revolutionaire systeem, Knauf MineralAktiv, biedt een oplossing. Het bestaat uit een minerale gevelpleister met een heel hoog alkalisch gehalte, waardoor schimmels en algen minder kans hebben om te groeien. De pleister wordt afgewerkt met een verf met toegevoegde infrarood-absorber. De gevel blijft net iets warmer dan de buitentemperatuur, zodat condens op andere kouder oppervlaktes in de omgeving neerslaat in plaats van op de gevel. Resultaat? Een langdurig mooie gevel die minder onderhoud behoeft. De eindafwerking van Knauf Skin kan ook bestaan uit steenstrips (keramisch of mineraal) of tegels. Ook onze Aquapanel biedt de architect ontzettend veel vormvrijheid. De cementgebonden platen zijn zelfs gebogen te verwerken. Uitermate vochtbestendig, onbrandbaar én geluidsisolerend. Na verwerking ontstaat een mooie, naadloos afgewerkte gevel. Met al onze geveloplossingen kan de buitenkant van een woning elke gewenste uitstraling krijgen.”

Focus op de wens van de klant

KnaufNOM Woningen in Oss.

“Voordat een project getekend wordt, sluiten wij al graag aan om de wensen van de klant in beeld te krijgen,” vervolgt Niels. “Op die manier kan ons projectteam in de voorfase van de bouw al adviseren, wat belangrijk is voor alle partijen. We merken al steeds vaker dat architecten bewust voor onze producten kiezen. Door onze innovatieve producten toe te lichten, kunnen we de meerwaarde uitleggen en de klant adviseren in wat voor hén belangrijk is. Op die manier geven we de klant niet alleen een prachtig eindresultaat, maar is ook de reis er naar toe een mooie ervaring!” 

Tekst: Susan Peek   Beeld: Knauf, Lotolfof.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details