Platform over gevels, glas & daken
Slim design gecombineerd met technisch raffinement in droomvilla
De vorm van het oude huis op het perceel moest terugkomen in het nieuwe ontwerp, inclusief de Franse kap.

Slim design gecombineerd met technisch raffinement in droomvilla

Op een uniek stukje ‘land’ midden in een natuurgebied aan het Paterswoldsemeer heeft de familie Van Dijk diens droomvilla laten bouwen. Een uniek ontwerp met een minstens zo bijzondere dak- en gevelafwerking van aluminium PREFA-panelen, die slim design combineren met technisch raffinement. Het resulteert in een levendig spel van licht en schaduw.

De helling van het bovenste dakvlak van de Franse kap is 20 graden. Dakpannen waren dus geen optie.

Op een gegeven moment kregen we de mogelijkheid om een perceel te kopen aan het Paterswoldsemeer, begint Bob van Dijk. “De zeer bijzondere plek met weids uitzicht en prachtige ondergaande zon heeft ons vanaf het begin betoverd. Wij wilden hier zelf ons droomhuis gaan bouwen. De welstandscommissie stelde echter wel wat eisen aan het ontwerp. Zo moest de vorm van het oude huis op het perceel terugkomen in het nieuwe ontwerp, inclusief de Franse kap. En dat bracht toch wat uitdagingen met zich mee.”

De zwarte aluminium PREFA FX.12-panelen zijn zowel als dak- en als gevelpaneel toepasbaar.

Perfecte plaatje

Het ontwerp en de detaillering van de woning is hoofdzakelijk door Bob en zijn partner Leony zelf gemaakt, uiteraard in overleg met de aannemer. “De helling van het bovenste dakvlak van de Franse kap is 20 graden. Dakpannen waren dus geen optie”, weet Bob. Er werd naar een alternatief gezocht. “Rondstruinend op de Beurs Eigen Huis kwamen we in contact met PREFA. Ons oog viel direct op de zwarte aluminium FX.12-panelen, die zowel als dak- en als gevelpaneel te verkrijgen zijn. De panelen onderscheiden zich door een opvallende oppervlaktestructuur en de vele lengte- en dwarsranden (knitter-look, red.). Het resulteert in een dynamisch uiterlijk. Dit gecombineerd met een afwerking van thermisch gemodificeerd Ayous aan de gevel en zwarte aluminium kozijnen heeft voor ons het perfecte plaatje opgeleverd.”

De conische hoekplooi zorgt ervoor dat de dwarsuitzetting die bij de FX.12 optreedt, keurig wordt opgevangen.

Conische hoekplooi

De PREFA FX.12 dak- en gevelelementen zijn onderscheidend in de lengte- en dwarsafkantingen. De afkantingen resulteren niet alleen in een onmiskenbaar design, maar versterken ook de panelen en zorgen voor meer stabiliteit. De conische hoekplooi zorgt er op zijn beurt voor dat de dwarsuitzetting die bij de FX.12 optreedt, keurig wordt opgevangen. De panelen zijn verkrijgbaar in twee maten, 700 × 420 en 1400 × 420 mm, waardoor deze naar wens een symmetrische of asymmetrische uitstraling krijgen. Afhankelijk van de lichtinval op de onregelmatige randen verandert de look, waardoor de panelen telkens een ander gezicht laten zien. De montage van de panelen verloopt bijzonder snel en eenvoudig door de rechtstreekse bevestiging. Dat kan ook Bob beamen die maar wat trots is op het eindresultaat. “De woning is volledig in eigen beheer en eigen architectuur gebouwd en met veel liefde ons eigen kasteel geworden.”  

De PREFA FX.12 dak- en gevelelementen zijn onderscheidend in de lengte- en dwarsafkantingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details