Platform over gevels, glas & daken
Slank stalen systeem voor innovatieve architectuur

Slank stalen systeem voor innovatieve architectuur

Dit voorjaar werd in Oosterbeek de Orangerie van Tuin de Lage Oorsprong geopend. Een gebouw met een bijzondere gevelvorm dat dankzij het RP-ISO-Fineline gevelsysteem gerealiseerd kon worden.

RP Technik ontwikkelt vernieuwende stalen gevelsystemen voor buiten- en binnentoepassingen. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Bönen in Duitsland en vertegenwoordigd door Sanoco Gevelsystemen in België en Nederland biedt systeemoplossingen op het gebied van stalen ramen, deuren en vliesgevels. Door het nauwe contact met architecten en de focus op innovatie geeft Sanoco | RP Technik ook antwoorden op complexe constructievragen.

Architectonische mogelijkheden

Eén van haar meest recente innovaties is de RP-ISO-Fineline, het ranke en slanke geïsoleerde stalen systeem voor ramen en deuren.

In april introduceerde zij het nieuwe draai/kiepsysteem en op de beurs Polyclose, 15 en 16 januari  2020 in Gent, presenteert zij de nieuwe lijn deuren. “Het systeem is uitermate geschikt voor renovatieprojecten en luxe woningbouw,” vertelt directeur Johan Camps. “Waar menig aluminium of stalen systeem neigt om log te worden, blijft de ISO-Fineline rank en elegant met behoud van de vereiste sterkte. Het biedt dan ook veel architectonische mogelijkheden om een sterke constructie te maken met een zo smal mogelijk aanzicht. Een scala aan bouwstijlen is mogelijk, van Bauhaus en loft living tot de klassieke elegantie van historische panden en de industriële look.”

Technisch hoogstandje

Mooi voorbeeld van een project waarin het nieuwe systeem is verwerkt, is de Orangerie Tuin van Lage Oorsprong in Oosterbeek. Het ontwerp, van architect Gert Grosfeld, is een technisch hoogstandje. De rondingen in het ontwerp maken dat er niet traditioneel gemetseld kan worden, zo hangen alle stenen straks in een stalen frame. 

Kliksysteem

Naast de elegante look zijn er meer goede argumenten om het gevelsysteem toe te passen. Zo heeft het de hoogste isolatiewaarden voor stalen puien en wordt het glaslattensysteem in de profielen geklikt in plaats van geschroefd. Het voordeel hiervan? “Met dit kliksysteem zijn de glaslatten heel snel te verwerken. Bovendien geeft de blinde bevestiging meer vormvrijheid. Op dit moment hebben we vijf ‘looks’; zoals de schuine stopverf, L-hoek industriële, de elegante contour en de meer standaard hoekige uitvoeringen.”

Op de vakbeurs Polyclose in Gent (hal 1 Stand nr. 1724) presenteert RP Technik haar RP-ISO-Fineline waaronder de draai/kiepsystemen en nieuwste lijn deuren die bestaat uit diverse smallere varianten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details