Platform over gevels, glas & daken
SKG**-gecertificeerde deuren van Panelen Holland

SKG**-gecertificeerde deuren van Panelen Holland

Het belang van inbraakwerendheid en letselveiligheid wordt alsmaar groter. In het Bouwbesluit worden daarom inbraakwerende en letselveilige panelen voorgeschreven. Panelen Holland, marktleider op het gebied van custom made sandwichpanelen en specialist in het verlijmen van diverse soorten materialen, heeft hier een prachtige oplossing voor bedacht.

Vincent Wijnja, hoofd verkoop bij Panelen Holland vertelt: “Vroeger was het vrij eenvoudig een deur inbraakwerend te maken door er een staalplaat in te zetten, maar de norm is aangepast en het werd best een uitdaging om hieraan te voldoen.” Wijnja verwijst naar de aanpassing in het Bouwbesluit en de normen NEN5096 en EN1627 waarin staat dat deuren aan inbraakwerendheid klasse 2 moeten voldoen.

Panelen Holland

Bij een wijk in Hoek van Holland zijn de PanHo deuren toegepast, in combinatie met de zijpanelen, voorzien van brievenbusklep.

Succesformule

“Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise is het ons gelukt om een geschikte deur te ontwikkelen. De kwaliteit van de vakvulling is cruciaal of het vereiste niveau van inbraakwerendheid wordt behaald. Daarbij zat de uitdaging vooral bij de ruit. Maar hier hebben wij een voorziening voor ontwikkeld waarbij er in de kern van de deur een stalen of aluminium plaat wordt geplaatst en zo is verwerkt dat het volledig om de ruit heen valt. Hierdoor kan de ruit er zowel van binnen als buiten niet uitgehaald worden. Het mooie is dat je er niks van ziet en belangrijker nog: het gaat niet ten koste van de isolatiewaarde!”

Panelen Holland

De kleur van de buitenplaat kan naar wens van de klant gerealiseerd worden, zodat een mooi geheel ontstaat.

Classificatie RC2

Wijnja geeft aan dat er meerdere deuren getest zijn voor er een goedgekeurde deur was. “Om voor een certificaat in aanmerking te komen en toestemming te krijgen voor het voeren van het bijbehorende SKG-merkteken, dient het paneel weerstand te bieden tegen een inbraakpoging volgens NEN 5096 en EN 1627 (Europese norm). De PanHo-inbraakwerende panelen zijn door SKG-IKOB getest en voldoen aan de classificatie RC2-niveau voor toepassingen in inbraakwerende kozijnen. “Hierdoor kunnen wij onze sandwichpanelen, deurpanelen en vleugeloverdekkende deuren met SKG**-certificaat leveren. Daarin zijn we uniek.”

Panelen Holland

PanHo SKG**-gecertificeerde vleugeloverdekkende deuren toegepast bij een nieuwbouwproject in Krimpen aan den IJssel.

Vleugeloverdekkende deuren

“Met name voor de aluminium en kunststof kozijnenmakers is dit interessant,” vervolgt Wijnja, “want vleugeloverdekkende deuren zijn heel erg van deze tijd. Je ziet het steeds vaker bij nieuwbouwwijken waar men een sjiekere uitstraling wil bereiken. Onze PanHo-vleugeloverdekkende deuren zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar, bijvoorbeeld voorzien van doorzichtglas, spion of brievenbus, maar ook andere alternatieven zijn in overleg altijd mogelijk.”

Meedenken in maatwerk

“Onze klant kan aangeven of het een deur met 1, 2 of bijvoorbeeld 6 ruitjes mag worden, met of zonder brievenbusklep, deurspion en een enkele of triple ruit. Zolang het maar aan de dikte van de deur voldoet, maar ook dat zoeken wij allemaal voor de klant uit. Ook de diktes en de kleur van de buitenplaat kan naar wens van de klant gerealiseerd worden. Op basis van de DWG’s (werktekeningen) van de klant, kunnen wij het verlijmen in de deurvleugel. Wij denken altijd graag mee met de klant om het maatwerk succesvol uit te voeren. We gaan zelfs zo ver dat als er voor een bepaald grootschalig project of bij een afname van meerdere deuren op jaarbasis een aangepast rapport nodig is, wij zullen doorontwikkelen in samenwerking met de klant en teruggaan naar het SKG voor hercertificering van het product.” Wijnja besluit: “Wij zeggen nooit zomaar ‘nee’.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details