Sika
01:03
03-06-2016

Siliconensystemen voor vrij ontwerpen en bouwen

Steeds meer kiezen architecten en verwerkers voor siliconensystemen voor gevelbouw, kozijnbouw en isolatieglas. Sika Nederland B.V. is al 25 jaar specialist in afdichtingstechnieken en levert CE-gemarkeerde producten, waaronder kitten, lijmen, membranen, folies en coatings. Een van de nieuwe producten uit het brede assortiment is Sikasil-670 Fire; een innovatief en brandvertragend siliconensysteem voor bewegings- en aansluitvoegen. 

Sika ontwikkelt oplossingen die de toekomstgerichte bouw kwaliteit bieden, die klantprocessen optimaliseren en kosten verlagen. De internationale onderneming is door haar innovatieve geest en technische knowhow een betrouwbare partner in elk stadium van de bouw. De siliconensystemen van Sika zijn derhalve CE- gemarkeerd en de producten zijn onderling getest op compatibiliteit. De afdichtingstechnieken worden gebruikt in zowel nieuwbouw als renovatie.

Nieuwe range brandvertragende producten
“We gaan verder dan alleen leveren van systemen voor sealing en bonding,” zegt Paul Moest, Marketfield Specialist Industry Benelux bij Sika. “We denken mee met onze opdrachtgevers en geven dikwijls advies. Sika volgt de trends in de bouw en stemt nieuwe producten daarop af. In de kozijnbouw wordt bijvoorbeeld steeds vaker geprefabriceerd en vaker gevraagd om kozijnen met een hoge(re) inbraakwerendheid, RC2 en RC3. Het lijmen van glas in het kozijn maakt het mogelijk aan deze eis te voldoen. Steeds vaker eisen opdrachtgevers vooraf aan de bouw om een prestatieverklaring (DoP), zodat ze zeker zijn van kwaliteit van onze producten. Wij kunnen deze prestatieverklaringen probleemloos leveren voor de desbetreffende producten, waarop een EN-norm van toepassing is.”
Sika heeft kortgeleden het assortiment uitgebreid met een nieuwe range brandwerende, 1-component siliconen systemen: Sikacryl-620 Fire en Sikasil-670 Fire. Moest licht toe: “Sikacryl-620 Fire is een watergebaseerde, opzwellende kit voor verbindingsvoegen, verzegeling van kabelgoten en afdichting van doorvoeringen door poreuze en niet poreuze ondergronden. Sikasil-670 Fire is een vochtuithardende, elastische voegkit met lage elasticiteitsmodulus voor bewegings- en aansluitvoegen. Met deze innovatieve producten beantwoorden we aan de vragen uit de markt. Kortom ‘from roof to basement’, alles kunnen we afdichten.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

TopspinECOstyle