Platform over gevels, glas & daken
Select Windows introduceert het Energie Kozijn

Select Windows introduceert het Energie Kozijn

Het best isolerende kozijn met een extreem lage U-window waarde

Kunststof kozijnen leverancier Select Windows introduceert het Energie Kozijn dat 40% beter isoleert ten opzichte van de huidige generatie kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Daarom past dit nieuwe kozijn in de trend van duurzaam renoveren en energiezuinig wonen.

Het grootste energielek in een woning zijn kozijnen en glas. Daar gaat de meeste warmte verloren, ook als de muren oud zijn en ‘slecht’ isoleren. Een muur isoleert beter dan het beste kozijn en het beste isolatieglas. Er is voor de Nederlandse woningbezitter nog veel winst te behalen.

Het Select Windows Energie Kozijn is opgebouwd uit de nieuwe generatie Schüco LivIng kozijnprofielen en het wordt gecombineerd met triple glas. Schüco LivIng is een 120 millimeter diep kozijnprofiel. Hoe dieper het profiel, hoe meer ruimte voor de isolerende werking en hoe dikker het glas dat erin past.

Toekomstgericht kunststof kozijn

Doordat Select Windows Energie Kozijnen voor ramen, deuren en schuifpuien zó goed isoleren mogen ze passieve kozijnen genoemd worden. De U-window waarde ligt namelijk lager dan 0,9. Woningen met een lage U-window waarde zijn duurzaam, toekomstgericht en waardevast en zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het scheelt enorm voor het milieu en de energierekening of de U-window waarde 4,7 bedraagt (houten kozijnen met enkel glas) of 0,88 (Select Windows Energie Kozijn).

Isolatie en U-waarde; hoe zit dat precies?

Hoe goed een kozijn met een bepaald soort glas isoleert, is te zien aan de U-window waarde. De U-window waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) bestaat uit drie delen:

  1. Ug-waarde. Dit is de U-waarde van het Glas, hoeveel warmte gaat verloren via het glas?
  2. Uf-waarde. Dit is de U-waarde van het raamprofiel, hoeveel warmte gaat verloren via het Frame/kozijn?
  3. PSi-waarde (Ψ). Dit is de isolatiewaarde van de afstandshouder van het glas (die het dubbel of driedubbel glas samenhouden).
  Ug – waarde glas Uf – waarde frame/kozijn PSI-waarde (Ψ)

Uwaarde afstandshouder glas

Uw – U-window waarde *
Hout met enkel glas 5.8 2.4 0.081 4.7 W/m2K
Hout met dubbel glas 2.8 2.4 0.081 2.8 W/m2K
Hollands accent met HR++ glas 1.1 1.4 0.077 1.4 W/m2K
Hollands Facet of Hollands Blok met HR++ glas 1.1 1.1 0.038 1.31 W/m2K
Select Windows Energie Kozijn:

Hollands Facet of Hollands Blok met triple glas

0.6 1.1 0.038 0.88 W/m2K
*Warmtedoorgangscoëfficiënt (Uw) berekend volgens DIN EN 10077-1

*Gebaseerd op een kunststof kozijn met draaideel van 1.23 x 1.48 meter

De woonconsument heeft bij Select Windows veel keuze wat betreft het uiteindelijke kozijn. Er is een keuze in de uitstraling van het kozijn (Hollands Blok of Hollands Facet), de kleur (150 varianten inclusief trendkleuren als zwart en antraciet) en de structuur (levensechte houtnerf, mat, metallic).

Select Windows Energie Kozijnen landelijk verkrijgbaar

Select Windows heeft een landelijk netwerk van showrooms waar de woonconsument informatie kan inwinnen en een berekening kan laten maken voor het Energie Kozijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details