Platform over gevels, glas & daken
Sandwichpanelen voor unieke gevels in staal
Project SAB Geldermalsen – sandwichpanelen SAB-Carrier WB in Colorcoat Prisma® Ephyra en onderin puntprofielen SAB-Pyramid in Colorcoat Prisma® Kronos door Convexarchitecten.

Sandwichpanelen voor unieke gevels in staal

Recent stond er een interessant artikel in de Cobouw: De toekomst van distributiecentra: ‘Mooiere dozen bouwen’. Een statement waar we het volledig mee eens zijn. De esthetiek van stalen gevelbekleding is de laatste jaren meer en meer ontdekt door architecten om geen grijze dozen te ontwerpen. De grote variatie aan panelen, profielen, coatings en kleuren geeft steeds weer een verrassend effect en leidt tot de meest creatieve ontwerpen. SAB-profiel is specialist in zowel sandwichpanelen als profielplaten en heeft een grote hoeveelheid coatings en kleuren standaard op voorraad om snelle leveringen mogelijk te maken van ieder bouwproject. 

Project Goldforum Eindhoven – SAB WB-FA panelen in Colorcoat Prisma® Seren Gold door Pauwert Architectuur.

Geoptimaliseerde sandwichpanelen  

Sandwichpanelen zijn ideaal als je snel wilt bouwen of als hoge isolatiewaarden belangrijk zijn. Ze zijn een economische keuze, scoren hoog op duurzaamheid en het lichte gewicht maakt ze voor vele toepassingen geschikt. Esthetisch gezien kun je met SAB sandwich-gevelpanelen, maar ook  voor dakpanelen, alle kanten uit. Ze zijn verkrijgbaar in vele vormen, coatings en kleuren en zijn brandveilig. SAB gevelpanelen uitgevoerd als carrierpaneel, kan je zelfs als isolerende, waterdichte en constructieve ondergrond voor diverse SAB profielplaten gebruiken, voor nog meer keuze in de gevel afwerking.

Sinds 2020 produceert SAB-profiel sandwichpanelen voor dak en gevel in een nieuwe fabriek in Geldermalsen. Voor deze nieuwe SAB panelenfabriek is het ontwerp van de sandwichpanelen volledig geoptimaliseerd. Voor nog betere prestaties op gebied van brand en luchtdicht bouwen zijn de voegen compleet opnieuw ontworpen. De wandpanelen worden geleverd in lengtes tot 16 meter en in verschillende diktes. Nieuw in de serie blind geschroefde panelen (WB) is de SAB WB 140.1000 van 140 mm dik. Deze heeft een Rc-waarde van maar liefst 6,60 m2K/W. Daarnaast worden ook dakpanelen trapezium TL en golf SL tot een lengte van 25 meter geproduceerd op de nieuwe locatie

Project DC Jumbo Utrecht – trapezium profielen SAB 45/900 in verschillende kleuren Colorcoat Prisma® door architect Dick Verhaar.

Kleurkeuze maakt de gevel echt uniek

Voorgelakt staal maakt vrijwel iedere kleur mogelijk. Sandwichpanelen en profielplaten zijn leverbaar in een groot aantal hoogwaardige coatingsystemen en vele kleuren. SAB-profiel is huisleverancier van Colorcoat®. Voor de beste Confidex® garantie tot 40 jaar kies je voor Colorcoat Prisma® dan wel Colorcoat HPS200 Ultra®. De meeste SAB producten zijn standaard in de meer dan 40 solid-uni kleuren, 10 speciale metallic kleuren, 4 matt kleuren en diverse Elements kleuren (waaronder Seren Gold, Seren Midas of Seren Copper) te leveren. Dit geeft oneindig veel mogelijkheden om esthetisch fraaie geveloplossingen te realiseren in nieuwbouw en renovatieprojecten. Niet alleen voor industriële gebouwen en bedrijfshallen, maar ook voor sportaccommodaties, kantoren en woningen.  

Bezoek de modernste sandwichpanelen fabriek

Kom gerust eens langs en maak een afspraak voor een bedrijfsbezoek aan de modernste fabriek ter wereld voor de productie van sandwichpanelen in Geldermalsen. Een transparant en duurzaam ontwerp, dat volledig is geoptimaliseerd voor de productieprocessen en logistieke stromen.

Of neem contact met ons op voor uitleg over de mogelijkheden in (gekleurd) staal. We komen graag bij je langs om erover te praten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details