Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Saaie gevels zijn verleden tijd

combinatie-van-kleuren-school-in-arbon-kopieren

23 januari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een aluminium gevel mag vandaag de dag een echte blikvanger zijn. Kleur kan dat effect versterken. Alucol komt daarom met een bijzondere kleurenlijn.

“Anodiseren is een meer duurzame oppervlaktebehandeling dan lakken en poedercoating,” aldus Frank van Veelenturf, managing director van Alucol. Het bedrijf anodiseert aluminium onderdelen voor architectuur en design, industrie en specials. Zij zijn uniek in de wereld als het gaat om anodiseren van onderdelen tot 22 meter. “In tegenstelling tot andere oppervlaktebehandelingen wordt bij het anodiseren geen laag aangebracht op het aluminium. De beschermende laag wordt opgebouwd uit het aluminium zelf. Vergeleken met bijvoorbeeld lakafwerking, behoudt het aluminium haar metaalaspect ofwel haar metal-look.”

Alle kleuren van de regenboog

Het behoud van het metaalaspect is de reden waarom gevels en geveldelen steeds vaker worden uitgevoerd in geanodiseerd aluminium. Daarbij zijn er vele mogelijkheden als het gaat om een kleur of kleuraccent. Een naturel look kan, maar goud- en bronstinten worden anno vandaag ook veel toegepast. Alucol biedt een eigen uitgebreid kleurenpalet. Daarnaast zijn zij exclusief licentiehouder van de Sandalor®-kleuren voor de Benelux.

Kleurgarantie

De kleurenlijn van Sandalor biedt keuze uit 25 kleuren en is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. De lijn bestaat uit vijf basiskleuren waaronder goud, brons, rood en blauw. Deze basistinten zijn per kleur weer verkrijgbaar in vijf tinten. De vraag is hoe je continuïteit en kleurechtheid bewaakt. Hiervoor heeft Alucol haar kwaliteitsbeheersing flink opgeschroefd door meerdere controles in te bouwen in het anodiseerproces. “De kwaliteit is hierdoor constanter waardoor wij kleurgarantie bieden bij het reproduceren van gevels en geveldelen. Zo is en blijft een geanodiseerde gevel een ware blikvanger.” Op de website alucol.nl kun je middels een configurator direct het effect op een kleur zien van een voorbewerking als polijsten of beitsen.

Efficiëntie door mee te denken

In de bouw moet efficiënt gewerkt worden. Ook daar kan Alucol een belangrijke bijdrage aan leveren. “Door onze ervaring en expertise van anodiseren al direct vanaf het begin van het proces in te zetten, kan een opdrachtgever zijn project optimaal uitvoeren. Naast een constante kwaliteit kunnen wij ook snel leveren. Denk aan het seriematig verwerken van dezelfde producten waarbij het veelal gaat om grote volumestromen. Door mee te denken, komen we samen met de opdrachtgever tot de beste oplossing.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details