Platform over gevels, glas & daken
Rolgordijnsysteem met minimale CO2-voetafdruk
Hardware ‘overview’ van de Kvadrat Shade Minimal.

Rolgordijnsysteem met minimale CO2-voetafdruk

Binnenzonwering van Kvadrat Shade helpt architecten en gebouweigenaren de CO2-voetafdruk van gebouwen te reduceren. Met de Kvadrat Shade Minimal gaat de fabrikant nóg een stap verder. In deze nieuwe lijn rolgordijnen wordt het materiaalgebruik tot een absoluut minimum beperkt, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het installatiegemak. De energiebesparing die wordt gerealiseerd met Kvadrat Shade Minimal kan het gehele product al binnen een jaar CO2-neutraal maken.

De binnenzonwering van Kvadrat Shade combineert de voordelen van raamdecoratie en buitenzonwering in één product. “Steeds meer architecten en gebouweigenaren ontdekken de voordelen van binnenzonwering met het oog op een CO2-neutraal gebouwde omgeving in 2050”, vertelt Jan-Henk Dekker van Kvadrat Shade. “We krijgen dan ook ontzettend veel positieve feedback op onze Kvadrat Shade collectie rolgordijnen. Want in combinatie met een gemetalliseerd doek kan er een aanzienlijke energie-besparing worden gerealiseerd en wordt bovendien het visueel en thermisch comfort van de gebruiker verbeterd. Met de Kvadrat Shade Minimal gaan we echter nog een stapje verder.”

Het slanke ontwerp van de Minimal komt uit de koker van de gerenommeerde Parijse designer en art director Erwan Bouroullec.

Minimale impact

De Kvadrat Shade Minimal sluit namelijk nog beter aan op de duurzame ontwerpdoelen van architecten en ontwerpers. Het slanke ontwerp van de Minimal komt uit de koker van de gerenommeerde Parijse designer en art director Erwan Bouroullec en staat garant voor minimaal materiaal-
gebruik en daarmee een minimale impact op het milieu. “De Kvadrat Shade Minimal is leverbaar in drie groottes – Small, Medium en Large – en uit te voeren in breedtes tot wel 4 meter en een hoogte tot maar liefst 6 meter”, legt Dekker uit. Niet bepaald ‘minimal’ dus. Daarnaast zijn er drie bedieningsopties – manueel, gemotoriseerd of twinpull – en de nodige opties voor het verbeteren van het installatiegemak, zoals een installatieprofiel en een speciaal koppelsysteem voor twee of drie rolgordijnen naast elkaar. “Daarmee wordt het zelfs mogelijk om met één motor drie rolgordijnen te bedienen. Ook dat maakt het weer extra duurzaam.”

In combinatie met een gemetalliseerd doek kan er een aanzienlijke energiebesparing worden gerealiseerd met de binnenzonwering van Kvadrat Shade.

Carbon Neutrality Tool

Kvadrat Shade heeft er alles aan gedaan om de milieu-impact van de Minimal te minimaliseren. “Vanzelfsprekend komt er bij de productie, assemblage en het transport CO2 vrij”, erkent Dekker. “Echter levert de toepassing ervan ook de nodige energiebesparingen op. Via de Carbon Neutrality Tool op onze website kan per toepassing en situatie worden berekend hoe lang het duurt voordat het hele systeem CO2-neutraal is. En dat blijkt sneller dan misschien verwacht, want in veel gevallen is de Kvadrat Shade Minimal in combinatie met een gemetalliseerd textiel al binnen een jaar CO2-neutraal.”

 

Bij de Kvadrat Shade Minimal wordt het materiaalgebruik tot een absoluut minimum beperkt, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het installatiegemak.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details