Platform over gevels, glas & daken
Overig

Revolutie in Structural Cladding

P1050453_001
Het structureel verlijmde paneel voldoet aan strengere eisen dan een normaal sandwichpaneel dat ingeklemd wordt in de gevel.

Tekst | Tekst: Susan Peek/Roel van Gils Beeld: WPI

2 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Structural Glazing is vandaag de dag enorm populair in gevelprojecten. Om esthetisch en technisch een uniform beeld te verkrijgen tussen het structureel verlijmde glas en de naastgelegen panelen heeft Weerter Paneel Industrie B.V. recentelijk geïnvesteerd in een nieuw, semi-automatische kitinstallatie. In een geconditioneerde ruimte worden structureel verlijmde panelen geproduceerd volgens hetzelfde recept als de structureel verlijmde beglazing. 

Structureel verlijmde panelen.

Structureel verlijmen is niet nieuw voor ons, begint Willem-Jan Korsten van Weerter Paneel Industrie B.V. (WPI). “Recentelijk hebben we onze nieuwste installatie in gebruik genomen waarin we via een 2-componenten kitsysteem structureel verlijmde panelen kunnen produceren. Het proces vindt plaats in een afgesloten en geconditioneerde ruimte waarbij we werken met onze vaste partner Dow Performance
Silicones als toeleverancier van het kitsysteem. We zijn sinds kort volledig geautoriseerd partner van Dow en mogen dan ook tien jaar garantie verlenen op de verlijming. Het structureel verlijmde paneel voldoet dan ook aan strengere eisen dan een normaal sandwichpaneel dat ingeklemd wordt in de gevel.”

Behalve een uniform beeld leveren de structureel verlijmde panelen in combinatie met structurele beglazing volgens Willem-Jan ook een voordeel op ten aanzien van de montage. “De panelen kunnen in hetzelfde profielsysteem worden opgenomen als de beglazing. Vervolgens worden ze met eenzelfde weather seal rondom afgekit. De stijlen en het regelwerk van de achterliggende constructie zijn niet zichtbaar, zodat een uniforme en mooi strakke uitstraling wordt verkregen. De structurele panelen kunnen met alle gewenste isolatiematerialen uitgevoerd worden. We kunnen wat dat betreft voor elke isolatie-eis een passende oplossing realiseren.”

2-componenten kitsysteem.

Weerter Paneel Industrie begeleidt desgewenst projecten vanaf de bouwtekening tot aan de oplevering van de gevel. “We hebben al diverse projecten uitgevoerd met structureel verlijmde panelen,” zegt Willem-Jan. “Het Ellips-gebouw in de Noordruimte, het zakelijk district van Brussel, wordt door onze klant Groven+ momenteel voorzien van onze Structural Cladding panelen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details