Platform over gevels, glas & daken
Renson en ventilatieroosters: al 50 jaar een geslaagd huwelijk

Renson en ventilatieroosters: al 50 jaar een geslaagd huwelijk

Dat Renson nog steeds internationaal trendsetter is op het vlak van ventilatieroosters, dankt het eerst en vooral aan het enorm uitgebreide toepassingsgebied van dit productgamma. Zo heeft het niet alleen muurroosters, maar ook opbouw-, raam-, deur- als vloerroosters in z’n assortiment. En dat in alle mogelijke maten, kleuren en vormen.

Aangezien de meeste ventilatieroosters ook zichtbaar blijven in de schil van een gebouw, hecht Renson heel wat aandacht aan het esthetische aspect ervan: onberispelijk lakwerk, geen doorkijk als je loodrecht op het rooster kijkt, geen vervuiling door water omwille van een goeie afvloeiing en een volledig roestvrije en duurzame afwerking in aluminium liggen mee aan de basis van het succes.

Ook op technisch vlak springen Renson ventilatieroosters eruit. De combinatie van luchtdoorlatendheid en waterwerendheid wordt tot op vandaag steeds verder geoptimaliseerd voor het volledige assortiment. Dat levert een uitgebreid gamma roosters op die aan heel wat technisch uiteenlopende eisen kunnen voldoen: van akoestisch demping, inbraakwerendheid, spatwaterdichtheid en doorvalveiligheid, over brandwerendheid, thermische afsluitbaarheid en specifieke filter-eigenschappen. Dat is enkel mogelijk dankzij de volgehouden investeringen in onderzoek en ontwikkeling, en de objectieve testprogramma’s die we door onafhankelijke instellingen op elk van die types ventilatieroosters laten uitvoeren. Zo ben je altijd verzekerd van de kwaliteit.

50 jaar ventilatieroosters: de evolutie

In de jaren ’70 kwam Renson met het allereerste 411 rooster met alu clips-lamel (L.033.01) op de markt om in de muur in te bouwen. Een primeur, want tot dan werden de lamellen steeds in het roosterframe gemonteerd met klinknagels of gelast. Na de 411, volgen daarna ook het 414 en 431 rooster, opgebouwd met hetzelfde type lamel, maar met een ander kader errond om respectievelijk in een raam in te bouwen en voor opbouw.

De jaren ’80 stonden voor Renson voor verschillende innovatieve ontwikkelingen op het vlak van roosters. Er kwamen afsluitbare roosters op de markt, roosters met beweegbare lamellen (427), tablet- en vloerroosters. Met het 425 rooster was er voortaan ook een exemplaar met een grotere ‘stap’ (van 95 mm) in het patroon van de ingeclipste lamellen en de ‘421’ stond voor een zwaardere uitvoering met grotere lamellen. Toen voor het eerst ook datacenters en stroomcabines op de radar kwamen, begon Renson specifiek daarvoor ook met de ontwikkeling van doorsteekveilige / spatwaterbestendige roosters (412).

Vanaf de jaren ’90 zette Renson op het gebied van roosters sterk in op zogenaamde ‘bouwkastensysteem, waarbij lokale partners een doorgedreven opleiding volgen om een aantal populaire roosters uit het Renson assortiment zelf te kunnen assembleren. Het legde Renson geen windeieren, want zo kon het voortaan veel sneller inspelen op de vraag uit de markt. Een service die bij heel wat klanten wereldwijd in goede aarde viel. De internationale groei van Renson als bedrijf zorgde er tegelijk trouwens voor dat Renson zich kon gaan specialiseren en op het vlak van R&D en presales beter kon inspelen op specifieke vragen uit de markt. Sinds dan denkt Renson actief en oplossingsgericht mee met z’n klanten om voor elke toepassing het geschikte rooster te kunnen aanbieden. Die klantgerichte meedenken, resulteerde erin dat roosters die oorspronkelijk ontwikkeld werden voor specifieke projecten na verloop van tijd ook rijp geachte werden om mee opgenomen te worden in het standaard assortiment. Getuige daarvan de voorbeeldprojecten zoals hieronder opgesomd.

Anno 2020 wordt de eerste reeks roosters (411, 414, 431) waarmee het 50 jaar geleden allemaal begon, voorzien van nieuw ontwikkelde L.033.01 lamellen. Die nieuwe stap voorwaarts op het vlak van luchtdoorlatendheid zorgt ervoor dat Renson op het vlak van ventilatieroosters ook nu nog pionier is. De jarenlange ervaring en nauwe band met wat er leeft in de markt, samen met de enorme interne knowhow en R&D capaciteit, maakt dat Renson in de productie van ventilatieroosters intussen in staat is te voldoen aan de meest specifieke wensen op dat vlak, zowel technisch als qua vormgeving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details