Platform over gevels, glas & daken
Renovatie Zwanenveld, Nijmegen | Gevelrenovatie woningen Nijmeegse wijk Zwanenveld

Renovatie Zwanenveld, Nijmegen | Gevelrenovatie woningen Nijmeegse wijk Zwanenveld

In opdracht van woningcorporatie Talis wordt er onderhoud uitgevoerd aan 139 eengezinswoningen in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. Na renovatie voldoen deze weer aan de moderne eisen van functionaliteit en veiligheid. Daarnaast heeft de energetische kwaliteit de aandacht.

De woningen worden voorzien van nieuw schilderwerk, nieuwe voordeuren en nieuwe ramen met isolerend glas en ventilatieroosters. Ook de panelen onder de kozijnen op de begane grond worden vervangen door nieuwe panelen met betere isolatie. De tocht- en vochtproblemen worden hiermee aangepakt. Hoofdaannemer Hendriks SGR gaf de Wijchense firma XL Wood de opdracht voor het plaatwerk. Zij benaderde GBP voor advies en levering van een duurzame oplossing. Tom Willems, accountmanager bij GBP, licht toe. “GBP produceert sandwichpanelen voor de aluminium en kunststof kozijnindustrie en gevelbouw, maar ook voor hout, zoals dat nog vaak te zien is bij renovatieprojecten van woningcorporaties. Samen met XL Wood bespraken we de wensen qua isolatiewaarde en esthetische waarde en hebben we de uitgangspositie op locatie bekeken: wat is de staat van de houten kozijnen, wat zit er nu in en wat kan er in teruggeplaatst worden. Vervolgens adviseren we in materiaalkeuze.”

gbp_2_zwanenveld-3-kopieren

Door de renovatie is het wooncomfort enorm verbeterd.

 

Kant en klaar, duurzaam en onderhoudsvriendelijk

“Vaak is er bij dit soort werken nog enkelglas of een dun paneeltje gebruikt. Dat isoleert voor geen meter natuurlijk, dus moet er een duurzame oplossing voor terug komen. Ons advies: Trespa. Een duurzaam, onderhoudsvriendelijk materiaal dat in diverse kleuren te verkrijgen is. Kant en klaar geleverd waardoor alleen de kozijnen zelf nog maar geschilderd hoeven te worden. Na goedkeuring van de opdrachtgever op de proefwoning, is er voor deze panelen gekozen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en bieden hoge isolatiewaarden, waardoor de bewoners weer ontzorgd zijn voor de komende jaren.”

gbp_4_collage-kopieren

Custom made sandwichpanelen welke optisch vlak zijn, kunnen in een volledig geïntegreerd gevelsysteem toegepast worden. De sandwichpanelen kunnen zowel vlak als gebogen en in uitwendige hoeken geproduceerd worden.

 

Gevelrenovatie in bewoonde toestand

Willems vervolgt: “In een woonwijk kun je niet in één keer al het materiaal aanleveren. Samen met de opdrachtgever hebben we bekeken in welk stramien er gemonteerd zou worden, waarop wij de materialen gefaseerd hebben aangeleverd. Naast kwalitatief goede producten, zit ook daar onze toegevoegde waarde: in een vroeg stadium meedenken over materiaalkeuze én het logistieke verhaal, zodat het voor alle partijen fijn is om de materialen te verwerken. Daar profiteren de bewoners ook van. Door het logistiek zo goed mogelijk op de rit hebben, kan ’s morgens het oude gevelpaneel verwijderd worden en zit er in de middag het volledige nieuwe paneel al weer in.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details